Otevřít menu
Doprava dnes
-

Škoda Transportation bude za 500 milionů korun dělat Ostravě údržbu tramvají

Skupina Škoda Transportation a Dopravní podnik Ostrava uzavřely zakázku na údržbu tramvají v celkovém objemu zhruba 500 milionů korun. Práce se v ostravském podniku skupiny zaměřeném na opravy a výrobu kolejových vozidel budou dělat v letech 2022 až 2026. Dnes to v tiskové zprávě sdělil mluvčí skupiny Jan Švehla.

18:37 / 30. března 2022
Škoda Transportation bude za 500 milionů korun dělat Ostravě údržbu tramvajíi

Foto: irozhlas.cz

"Těší mě, že díky uzavřenému kontraktu se budou tramvaje, které v Ostravě slouží, také přímo v moravskoslezské metropoli opravovat. Dlouhodobá zakázka pro dopravní podnik je pro nás velmi důležitým projektem. Kvalita práce lidí z našeho ostravského podniku přispěje k růstu úrovně cestování městskou dopravou a prodlouží životnost opravovaných vozidel," uvedl předseda představenstva a ředitel společnosti Škoda Ekova Miroslav Mareš.

Zakázka je rozdělena do čtyř částí podle typu tramvají, kterých se údržba týká. "Cena zakázky reflektuje navýšení cen průmyslových výrobců za poslední roky," uvedl generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Škoda Transportation v současné době pro ostravský dopravní podnik vyrábí 35 tramvají nového typu Škoda 39T. První z nich už ve městě vozí cestující. Tramvaje se dělají v ostravském závodě skupiny.

Škoda Transportation s více než 6000 zaměstnanci, součást skupiny PPF, patří mezi přední evropské výrobce vozů pro hromadnou dopravu. Produkuje jednopodlažní i dvoupodlažní vlaky, tramvaje, metro, trolejbusy či elektrobusy. V ČR má několik výrobních areálů a jeden ve Finsku. Skupina měla předloni zisk EBITDA 380 milionů korun, díky vyšší zakázkové náplni meziročně o 18,6 procenta více. Tržby jí vzrostly o 11,3 procenta na 11,03 miliardy Kč.

Publikoval: Mgr. Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru