Otevřít menu
Doprava dnes
-

Skuteč by chtěla nový kruhový objezd. Zatím nenašla stavební firmu

Obec Skuteč v Pardubickém kraji by se mohla příští rok dočkat nového kruhového objezdu. Vyplynulo to z jednání hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického s novým starostou města Jaroslavem Hetfleišem. Zvýšení bezpečnosti silničního provozu právě ve Skutči bylo hlavním tématem jejich rozhovoru.

9:58 / 16. listopadu 2022
Skuteč by chtěla nový kruhový objezd. Zatím nenašla stavební firmui

Foto: Skuteč. Zdroj: Facebookový profil obce Skuteč

Budování kruhového objezdu ve Skutči bylo plánováno ještě s předchozím vedením města. Pardubický kraj počítal s financováním stavby kruhového objezdu již v letošním roce, ale výběrové řízení na tento projekt dopadlo neúspěšně. Mezi stavebními firmami nebyl o tuto stavbu v daném období zájem. Pardubický kraj si tedy dal za cíl udělat vše pro to, aby se v příštím roce podařilo kruhový objezd postavit.

„S předchozím vedením města jsme se domluvili na vybudování kruhového objezdu místo stávající klasické křižovatky silnic II/358 a II/306. Jedná se o místo komplikované a nepřehledné pro všechny účastníky silničního provozu, které si rozhodně tento stavební zásah zaslouží. Bohužel jsme i přes vyčlenění finančních prostředků nenašli stavební firmu, která by tuto stavbu dokázala v letošním roce zrealizovat. S novým panem starostou jsme si potvrdili, že náš závazek platí i do příštího roku a uděláme maximum, aby se kruhový objezd podařilo postavit. Předpokládaná projektovaná částka je 13,5 milionu korun s tím, že město je i nadále připraveno se finančně na stavbě podílet v rámci vybudování chodníků a veřejného osvětlení částkou dva miliony korun,“ informoval Martin Netolický, hejtman Pardubického kraje.

Stavba kruhového objezdu by měla být realizována na obchvatu Skutče na silnici II/358 v místě stávajícího křížení se silnicí II/306 směrem na Prosetín.

Publikoval: Karel Geba (zdroj: Pardubický kraj)

Skuteč by chtěla nový kruhový objezd. Zatím nenašla stavební firmu Foto: Jednání hejtmana s novým starostou. Zdroj: pardubickykraj.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru