Otevřít menu
Doprava dnes
-

Slavkov u Brna bude od úterý opět průjezdný

Největší dopravní stavba v obytné části města za poslední dva roky se blíží ke konci. Od úterý projedou řidiči po nové silnici bez výrazného omezení; v odpoledních hodinách se otevře ulice Špitálská, a Slavkov tak bude průjezdný. Po dušičkách se kvůli asfaltování ještě na dva dny uzavře část ulice Slovákova.

10:18 / 31. října 2022
Slavkov u Brna bude od úterý opět průjezdnýi

Foto: www.slavkov.cz

Bez výrazného omezení se po nové silnici III/0501 v délce téměř tří kilometrů mohou řidiči projet po dvou letech.

V rámci opravy silnice prošly velkou změnou rovněž ulice Špitálská, Kollárova, Slovákova, část ČSA, B. Němcové, Lidická a Bučovická. Vznikly zde nové chodníky a bezpečné přechody pro chodce. Novinku představuje i kruhová křižovatka pod náměstím, moderní veřejné osvětlení, parkovací stání včetně přehledného křížení ulic. Ve vzniklých ostrůvcích ještě do konce roku začnou zahradníci vysazovat zeleň; pokračovat budou v následujícím roce.

„Mám obrovskou radost, že tento projekt spěje ke zdárnému konci. Děkuji dotčeným Slavkovákům za trpělivost. Věřím, že výsledek za všechna ta omezení stojí. Samozřejmě si ještě musíme pohlídat detaily, abychom mohli stavbu řádně zkolaudovat. Ani poté však v ulicích neskončíme – spolu se zahradníky se budeme věnovat ozelenění, které bude v duchu již vybudovaných částí,“ uvedl k opravě starosta Michal Boudný.

V příštích dnech budou stavaři pracovat ještě v ulici Slovákova mezi ulicí Nerudova a kruhovou křižovatkou, jejíž část musí dokončit. Z důvodů asfaltování tento úsek po dušičkovém víkendu asi na dva dny uzavřou.

Rekonstrukce průtahu, jež je společným projektem Jihomoravského kraje a města Slavkov u Brna, začala na jaře roku 2021, po téměř šestileté přípravě. Celková oprava silnice v úseku „od Penny až po křižovatku k silnici I/50“ vyšla Jihomoravský kraj jako vlastníka komunikace a investora na 116 milionů korun. Zbývající stavby, například chodníky, veřejné osvětlení, parkovací stání, ozelenění financovalo město Slavkov u Brna, přičemž náklady činily 36 milionů korun.

Výsledek dvouleté práce tvoří: oprava silnice III/0501, povrchové úpravy a chodníky podél silnice, kompletní oprava silnice III/0501 včetně povrchu – Špitálská (křižovatka u Penny), Kollárova, Slovákova, ulice ČSA, B. Němcové, Lidická, Bučovická až po připojení na silnici I/50, kompletní rekonstrukce chodníků po celé délce silnice, nová kruhová křižovatka pod Palackého náměstí s přechody pro chodce, LED veřejné osvětlení, odstavné plochy pro auta – ČSA, B. Němcové, ulice Špitálská – téměř v celé délce severní strany, část ulice Kollárova – západní strana, Slovákova – několik míst po obou stranách (zejména u ubytovny), ulice Bučovická – po obou stranách v téměř celé délce (mimo zastávku a vjezdy), bezpečné přechody pro chodce a dva zcela nové (Špitálská u Penny a Bučovická u benzinky) a zpřehlednění křižovatek.

 

Publikoval: Karel Geba (zdroj: www.slavkov.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru