Otevřít menu
Doprava dnes
-

Slovenská flotila regiopanterů se rozroste o dalších pět jednotek

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) objednala dalších pět kusů čtyřvozových nízkopodlažních elektrických jednotek typu RegioPanter. Využívá tak možnost, která je součástí smlouvy na dodání devíti kusů elektrických jednotek s opcí na dalších 11 souprav, kterou podepsala ZSSK s konsorciem Škoda Group a ŽOS Trnava v září roku 2021.

8:34 / 14. ledna 2023
Slovenská flotila regiopanterů se rozroste o dalších pět jednoteki

Foto: acri.cz

Prvních devět nových čtyřvozových souprav plánuje ZSSK nasadit v Košickém a Prešovském kraji. Nyní se rozhodla uplatnit i část opce a nakoupit dalších pět kusů. Tato zakázka je pokračováním úspěšné spolupráce mezi Škodou Group, ŽOS Trnava a Železničnou spoločností Slovensko. Škodovka společně s ŽOS Trnava v minulosti vyrobila a dodala slovenskému partnerovi 25 vlaků stejného typu. Díky nové objednávce se tak slovenská flotila RegioPanterů rozroste na 39 kusů.

„Slovensko je pro naši skupinu klíčovou zemí, kde dlouhodobě rozvíjíme naše aktivity a velmi intenzivně spolupracujeme s našimi slovenskými partnery. Tento vlak je konkrétním důkazem velmi dobré slovensko - české spolupráce a je velmi důležité vyzdvihnout skvělou spolupráci s ŽOS Trnava, se kterou rozvíjíme spolupráci i na dalších projektech mimo Slovensko,“ říká Tomáš Ignačák, President of CZ/SK Region ve Škoda Group.

Ministr dopravy a výstavby Slovenské republiky, Andrej Doležal, po podpisu financování s předsedou představenstva a generálním ředitelem ZSSK Romanem Koreňem uvedl: „Jsem velmi rád, že začínáme reálně čerpat prostředky z Plánu obnovy a odolnosti SR. Toto je vůbec první projekt spadající pod ministerstvo dopravy, který má podepsané financování z plánu obnovy. Chceme vyčerpat maximum prostředků, které nám byly přiděleny, a toto je první krok k naplnění tohoto cíle.“

Autor: Petr Dejnožka (čerpáno z acri.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru