Otevřít menu
Doprava dnes
-

Smartwings začaly nabízet lety Eurowings z Prahy

Český letecký dopravce Smartwings a německé aerolinky Eurowings dnes zahájili spolupráci při nabídce svých letů. Smartwings budou nabízet 16 linek Eurowings z Prahy pod svými letovými kódy. Letenky na tyto spoje tak budou prodávat i přes své prodejní kanály. Později bude lety Smartwings nabízet i německý dopravce. Dnes o tom informovaly obě letecké společnosti, které si od spolupráce slibují posílení svých pozic v Praze.

21:06 / 21. března 2022
Smartwings začaly nabízet lety Eurowings z Prahyi

Foto: pixabay.com

Spolupráce v rámci tzv. codesharingu obsahuje 16 destinací, kam nyní pravidelně Eurowings z Prahy létají. Konkrétně se jedná o lety do Kolína nad Rýnem, Hamburku, Düsseldorfu, Bristolu, Birminghamu, Kodaně, Barcelony, Atén, Larnaky, Heraklionu, Málagy, Alicante, Stockholmu, Fara, Říma a na Mallorku.

"Díky spolupráci s Eurowings můžeme pro naše zákazníky rozšířit nabídku letů o lety operované společností Eurowings a umožnit jím pohodlné spojení do ještě širšího portfolia destinací,“ informoval Roman Vik, člen představenstva a generální ředitel Smartwings.

Šéf Eurowings Jen Bischof vyzdvihl načasování spolupráce. "Po dvou letech, kdy jsme byli zavřeni doma, je touha cestovat silnější než kdy dříve. V současné době zaznamenáváme strmý nárůst rezervací nejen v České republice, ale na všech našich linkách,“ sdělil generální ředitel společnosti Eurowings.

Smartwings a Eurowings jsou dva ze tří dopravců, kteří na pražském letišti provozují vlastní základnu. Tím třetím je Ryanair. V rámci letního letového řádu budou Smartwings nabízet z Prahy pravidelné linky do 51 destinací. K novinkám bude patřit linka na Santorini. Smartwings bude během léta provozovat pravidelné linky a charterové lety také z regionálních letišť v Brně, Ostravě, Pardubic a Karlových Varů.

Eurowings otevřely svou základnu v Praze na podzim loňského roku. V hlavním městě společnost zatím umístila dvě letadla Airbus, letos flotilu doplní další letoun.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru