Otevřít menu
Doprava dnes
-

Sony ukázalo nový koncept elektromobilu

Zdá se, že japonský elekronický gigant Sony vstup do automobilové sféry myslí vážně. Na probíhajícím veletrhu CES totiž tato společnost představila nový koncept elektromobilu. Nese označení Vision S-02. Jedná se o SUV s délkou 4,9 metru, což ho velikostí řadí někam mezi Teslu Model Y a Teslu Model X.

7:44 / 7. ledna 2022
Sony ukázalo nový koncept elektromobilu

Obě auta ovšem sdílejí stejnou podvozkovou platformu a pohonné ústrojí. To se skládá ze dvou elektromotorů, z nichž každý poskytuje výkon 200 kW a každý je určený pro pohon jedné nápravy. Další technická data zatím k dispozici nejsou. Ví se jen, že auto bude schopné dosáhnout maximální rychlosti vyšší než 180 kilometrů v hodině.

Vůz bude osazen senzory, kamerami a další potřebnou výbavou pro dosažení maximální úrovně bezpečnosti posádky. Lze z toho také vyvodit, že bude schopen plně autonomní jízdy. Možná důležitější je však v tuto chvíli oficiální sdělení představitelů společnosti Sony, že prototypy vyrobené na základě původního konceptu se již testují na evropských silnicích.

Sony také nyní v Las Vegas oznámilo, že na jaře letošního roku založí speciální společnost Sony Mobility, jejímž úkolem bude zkoumat možnosti na případný vstup na trh s elektrickými vozidly. Nová studie osobního sedmimístného vozu přichází přesně dva roky od chvíle, kdy na stejném místě Sony světu ukázalo koncepční automobil Vision S-01. Tehdy se jednalo o sedan.

Autor: Mgr. Petr Dejnožka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru