Otevřít menu
Doprava dnes
-

Společnost Emirates zajistila humanitární letecký most obětem zemětřesení v Turecku a Sýrii

Mezinárodní humanitární město (IHC) se společností Emirates vytvořilo letecký most pro oblasti postižené zemětřesením v Turecku a Sýrii. Most bude sloužit k přepravě urgentních humanitárních dodávek, zdravotnického materiálu a vybavení na podporu pomoci na místě a pátracích a záchranných akcí v obou zemích.

9:00 / 14. února 2023
Společnost Emirates zajistila humanitární letecký most obětem zemětřesení v Turecku a Sýriii

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Emirates.

První zásilky byly vypraveny letadly EK 121 a EK 117 a skládaly se z termo přikrývek a rodinných stanů od UNHCR, následovat budou dodávky humanitárního nákladu Světové zdravotnické organizace (WHO) a Světového potravinového programu (WFP) se zdravotnickými soupravami a přístřešky koordinovaného IHC v Dubaji.

Šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Emirates, řekl: „Jsme na straně tureckého a syrského lidu a spolupracujeme s odborníky z organizací, jako je Mezinárodní humanitární město, abychom se mohli efektivně podílet na pomoci lidem postiženým zemětřesením a podpořili všeobecné úsilí vynaložené přímo na místě.“ Společnost Emirates má rozsáhlé zkušenosti s podporou humanitární pomoci a prostřednictvím svých tří letů denně do Istanbulu nabídne pravidelnou a stálou kapacitu širokotrupých letadel pro humanitární pomoc a zdravotnické potřeby. Společnost Emirates rovněž podporuje probíhající humanitární úsilí Spojených arabských emirátů na podporu Turecka a Sýrie. Jedinečná pozice Dubaje jako největšího mezinárodního logistického centra pomoci na světě nám umožňuje se co nejefektivněji a nejrychleji dostat do oblastí postižených katastrofou. „Centrum IHC je odhodláno poskytnout lidem zasaženým zemětřesením potřebnou humanitární podporu a zdroje.  V rámci našich aktivit podnikáme aktuálně nejpotřebnější kroky, včetně   zajištění letecké přepravy životně důležitých zdravotnických potřeb, přístřeší a dalšího humanitárního zboží od UNHCR, Světové zdravotnické organizace (WHO) a Světového potravinového programu (WFP) tak, abychom mohli poskytnout pomoc v postižených regionech,“ zmínil Jeho Excelence Mohammed Ibrahim Al Shaibani, předseda Nejvyššího výboru pro dohled nad IHC.

Nákladní divize společnosti Emirates dlouhodobě spolupracuje s IHC, což letecké společnosti umožňuje pohotově a rychle jednat v případě humanitární mise, včetně převozu potřebných zásob a komunit do všech koutů světa, které byly zasaženy přírodní katastrofou, globální epidemií a dalšími krizovými situacemi. V roce 2020 aerolinka zprostředkovala pomoc Libanonu po výbuchu v bejrútském přístavu. V roce 2021 Emirates zřídila humanitární letecký most mezi Dubají a Indií na přepravu humanitárních a zdravotnících potřeb na pomoc v boji proti šíření epidemie COVID-19. V loňském roce společnost nabídla nákladní kapacitu organizacím spolupracujícím s IHC na přepravu nezbytného vybavení a zásob do pěti pákistánských měst zasaženými povodněmi. V průběhu let aerolinka Emirates rovněž podpořila humanitární lety ve spolupráci s nadací Airbus. Od roku 2013 přepravila za pomoci trajektových letů A380 více než 120 tun potravin a dalšího životně důležitého humanitárního vybavení.

Publikoval: Richard Mrkčivka (Zdroj: Emirates)

zpět na články

inzerce

nahoru