Otevřít menu
Doprava dnes
-

Společnost GWM prodala v roce 2021 přes milion vozidel!

Společnost GWM zveřejnila 6. ledna nejnovější údaje o prodeji, podle kterých v roce 2021 prodala téměř 1,3 milionu vozidel, což představuje meziroční nárůst o 15,2 procenta. Jedná se tak o nový rekord, kdy prodeje již šestým rokem po sobě přesahují jeden milion kusů.

5:09 / 18. ledna 2022
Společnost GWM prodala v roce 2021 přes milion vozidel! i

Foto: GWM

I v náročných podmínkách celosvětové pandemie zaznamenala společnost GWM významný nárůst prodeje. Podle oficiálních údajů se v prosinci prodalo 162.369 nových vozidel, což představuje meziměsíční nárůst o 32,5 procenta. Nejprodávanější samostatnou značkou společnosti GWM byla i v roce 2021 značka HAVAL s ročním prodejem více než 770.000 vozidel a kumulativním celosvětovým prodejem více než sedmi milionů vozidel.

Stylový model HAVAL JOLION, vysoce inteligentní HAVAL H6 HEV a mnoho dalších nových modelů této značky zaujalo uživatele po celém světě a zazářilo tak v segmentu vozů SUV. Statistiky ukázaly, že model HAVAL H6 HEV se na thajském trhu SUV třídy C umístil na prvním místě pět měsíců po sobě.

Dobrých výsledků dosáhl také pick-up společnosti GWM, kterého se prodalo celkem 233.006 kusů. K tomu přispělo především jeho rozšíření do více než 50 zemí včetně Austrálie, Chile, Jihoafrické republiky a Egypta. Na prodejích vozů pick-up společnosti GWM se podílely také modely GWM POER a WINGLE, díky kterým tato společnost celkově celosvětově prodala dva miliony vozů třídy pick-up.

Australský pick-up? Jeden ze tří nejbezpečnějších modelů


Model GWM POER získal jakožto inteligentní a bezpečný pick-up nové generace v Austrálii nejnovější přísné pětihvězdičkové bezpečnostní hodnocení organizace A-NCAP. Vůz tak nastavil laťku této kategorie vozů na zcela novou úroveň. Díky tomuto úspěchu model GWM POER patří k nejbezpečnějším modelům vozů pick-up v Austrálii.

Z hlediska výkonu se model GWM POER vyznačuje zejména maximální přípustnou hmotností taženého nákladu 3,5 t a vysokým výkonem v terénu. Vzhledem ke svým užitným i multimediálním vlastnostem si ho uživatelé velice oblíbili. Je praktický v celé řadě situací, jako například při rybaření nebo kempování. V každoročním výběru pořádaném časopisem Autocar získal vůz GWM POER ocenění Nejlepší model roku.

S ohledem na popularizaci elektromobilů vytvořila společnost GWM v této vlně několik nových energetických řešení včetně hybridních a plně elektrických pohonných jednotek. Dále zavedla do úvodní fáze plánování výzkumu a vývoje řadu nových energetických modelů.

Vzrůstající trend elektromobility


V roce 2021 uvedla společnost GWM na zahraniční trhy modely HAVAL H6 HEV, HAVAL JOLION HEV, ORA GOODCAT a WEY Mocha PHEV, aby tak jakožto zástupce čínských značek prokázala svou přítomnost na mezinárodním trhu vozidel poháněných novými energiemi. Podle statistik společnost GWM prodala celkem 136.953 vozidel s pohonem novými energiemi, což na celkovém prodeji představuje podíl 10,7 procenta.

Seeking Alpha, webová stránka s crowd-sourcovaným obsahem pro finanční služby, uvedla, že v žebříčku prodejů světových výrobců elektromobilů se společnost GWM na trhu se svým podílem 2,1 procenta umístila na 13. místě.

 

Autor: Bc. Filip Červinka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru