Otevřít menu
Doprava dnes
-

Správa železnic otevřela část odbavovací haly v Berouně

První část zrekonstruované odbavovací haly berounské výpravní budovy otevřela Správa železnic včera v poledne. Cestující tak mají možnost kupovat jízdenky v nových pokladnách Českých drah. Ve zkušebním provozu jsou také toalety pro veřejnost. Správa železnic o tom informovala na svém facebookovém profilu.

19:38 / 6. října 2022
Správa železnic otevřela část odbavovací haly v Berouně i

Foto: Správa železnic

Stanice Beroun je významným  železničním uzlem na třetím tranzitním koridoru spojujícím Německo se  Slovenskem. Zastavují zde dálkové  vlaky; velmi silná je též regionální doprava především mezi Berounem a Prahou, respektive v úseku Beroun - Rakovník.

Výpravní budovu druhé nejfrekventovanější stanice ve Středočeském kraji tvoří odjezdová hala se službami a zázemím pro cestující, drážní objekt se zázemím pro zaměstnance dráhy a administrativní objekt s ubytovnou. Denně tudy projde asi 5 500 cestujících.

Rekonstrukce výpravní budovy začala před dvěma lety. Po větších dispozičních změnách a přemístění pokladen se nyní začne pracovat na druhé části výpravní budovy, která zatím sloužila cestujícím.

Realizace stavby je spolufinancována fondem EU v rámci Operačního programu Životní prostředí, jenž představuje základní dotační program v oblasti ochrany životního prostředí. Řídicím orgánem programu je Ministerstvo životního prostředí, které odpovídá za účelné, efektivní a hospodárné řízení a provádění programu v souladu se zásadami řádného finančního řízení. Za příjem a hodnocení žádostí a administraci schválených projektů odpovídá Státní fond životního prostředí ČR.

 

Publikovala: Dagmar Lánská

(zdroj: www.facebook.com/Spravazeleznic/, www.mesto-beroun.cz, opzp.cz)

Správa železnic otevřela část odbavovací haly v Berouně Foto: Správa železnic . Správa železnic otevřela část odbavovací haly v Berouně Foto: Správa železnic . Správa železnic otevřela část odbavovací haly v Berouně Foto: Správa železnic . Správa železnic otevřela část odbavovací haly v Berouně Foto: Správa železnic . Správa železnic otevřela část odbavovací haly v Berouně Foto: Správa železnic .
zpět na články

inzerce

nahoru