Otevřít menu
Doprava dnes
-

Správa železnic pokračuje v přípravě novostavby trati Praha-Smíchov – Beroun! Bylo vypsáno výběrové řízení na průzkum Berounského tunelu

Správa železnic (SŽ) vyhlásila tendr na inženýrskogeologický průzkum pro Berounský tunel, který má být součástí novostavby trati mezi pražským Smíchovem a Berounem. Železničáři potřebují informace o geologické stavbě a geotechnických vlastnostech horninového prostředí v místech budoucího tunelu.

19:31 / 30. ledna 2023
Správa železnic pokračuje v přípravě novostavby trati Praha-Smíchov – Beroun! Bylo vypsáno výběrové řízení na průzkum Berounského tunelui

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: Správa železnic.

Správa železnic tento průzkum chce zhotovit, aby došlo ke snížení geotechnických rizik při samotné výstavbě tunelu. Zakázka je koncipována jako rámcová dohoda na celý podrobný geotechnický průzkum s předpokládanou celkovou hodnotou ve výši 278 milionů korun. Na základě rámcové dohody a zpracovaného projektu průzkumných prací budeme zadávat vybranému dodavateli jednotlivé dílčí zakázky, a to podle aktuálních potřeb a finančních možností,“ prozradili zástupci SŽ.

Berounský tunel o délce 24,7 km bude nejvýznamnějším stavebním objektem na novostavbě trati mezi Prahou a Berounem. Umožní odklon dálkové dopravy ze stávající trati podél Berounky, díky rychlosti až 200 km/h navíc výrazně zkrátí dobu cestování z metropole na západ Čech.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: Správa železnic)

 

zpět na články

inzerce

nahoru