Otevřít menu
Doprava dnes
-

Správa železnic představí v Ostravě nové stroje i aktuální stav přípravy vysokorychlostních tratí

Kam se ubírá budoucnost železničního průmyslu zjistí ve dnech 5. – 7. června návštěvníci železničního veletrhu RAIL BUSINESS DAYS v Ostravě. Správa železnic, která je garantem této akce, představí mimo jiné dva nové stroje, VRTmobil a pro zájemce z řad veřejnosti a studentů má připraveno i několik workshopů.

15:11 / 4. června 2023
Správa železnic představí v Ostravě nové stroje i aktuální stav přípravy vysokorychlostních tratíi

Foto: SŽ

Ve venkovní expozici se návštěvníci podrobněji seznámí s novou mostní inspekční jednotkou. Jedná se o speciální dvoucestné vozidlo určené pro kontrolu mostů a zjišťování jejich stavu. Další novinkou je mobilní BTS, tedy základnová vysílací stanice speciálně určená pro řízení provozu železnice. Tuto část výstavy doplní moderní a ekologická elektromotorová lokomotiva Vectron.

Vnitřní expozice veřejnosti ukáže VRTmobil, sloužící ke komunikaci s veřejností při představování výhod plánovaných vysokorychlostních tratí a zodpovězení otázek týkajících se vlivu na bezprostřední okolí. Zájemci o zaměstnání v železničním průmyslu zde najdou také náborový infostánek.

Návštěvníci se mohou zapojit i do několika workshopů Správy železnic, které jsou zdarma – stačí pouze vstupenka na veletrh. Na chystané vysokorychlostní tratě je zaměřen úterní workshop v konferenčním depu v pavilonu Ústředna, který se koná 6. června od 10 do 12 hodin. 

Workshopy na zajímavá témata čekají také na studenty. V pondělí 5. června jim odborníci ze Správy železnic představí evropský vlakový zabezpečovač, v úterý 6. června moderní trendy v diagnostice a ve středu 7. června podrobnosti k vysokorychlostním tratím. Prezentovat se bude v zasedací místnosti suterénu pavilonu Náměstí.

Autor: Karel Geba (zdroj: TZ SŽ)

zpět na články

inzerce

nahoru