Otevřít menu
Doprava dnes
-

Správa železnic vybrala zhotovitele nové výpravní budovy v Radotíně

Novou výpravní budovu ve stanici Praha-Radotín postaví společnost STRABAG Rail. Ve výběrovém řízení uspěla s nabídnutou cenou 39,6 milionu korun bez DPH. Samotné stavební práce začnou v září, potrvají přibližně 14 měsíců. Nová budova poskytne zázemí pro odbavovací halu, pokladny, veřejné toalety a doplňkové komerční prostory.

14:21 / 10. srpna 2022
Správa železnic vybrala zhotovitele nové výpravní budovy v Radotíněi

Foto: SŽ

Jednopodlažní prosklený objekt naváže na stávající historickou výpravní budovu. Ta v místě zůstane a přemění se ve služebnu městské policie. Hlavním důvodem pro výstavbu nové budovy je zvětšení prostor pro cestující, snížení nákladů na údržbu a minimalizace nevyužívaných prostor. Budova bude energeticky velmi úsporná s téměř nulovou spotřebou energie. 

Jádrem nového objektu bude vstupní hala s přístupem do podchodu, do níž budou vsazeny jednotlivé stavební moduly obsahující pokladny, komerční prostory, veřejné WC a provozní zázemí. Z haly povede schodiště do podchodu, dále zde budou čtyři vstupy na ulici a dva na 1. nástupiště. Veřejné toalety vzniknou v západní části objektu. Součástí budovy budou dvě jednotky pro komerční využití. 

Ve stanici Praha-Radotín momentálně probíhá rozsáhlá modernizace, která začala v srpnu 2019. Stanice dostane nová nástupiště s normovou výškou 550 mm nad temenem koleje, bezbariérový přístup na ně zajistí výtahy z rekonstruovaného podchodu.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: TZ SŽ)

Správa železnic vybrala zhotovitele nové výpravní budovy v Radotíně Foto: SŽ.
zpět na články

inzerce

nahoru