Otevřít menu
Doprava dnes
-

Stabilitu silnice v Rajnochovicích na Kroměřížsku zajišťuje nová opěrná zeď

Stabilitu silnice třetí třídy v Rajnochovicích na Kroměřížsku zajišťuje nová opěrná zeď. Stavbaři práce zahájili loni v srpnu a dokončili je v minulých dnech. Náklady činily téměř 19 milionů korun včetně DPH, uvedli na webových stránkách zástupci Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK), které se o silnice nižších tříd v regionu stará.

10:12 / 25. dubna 2022
Stabilitu silnice v Rajnochovicích na Kroměřížsku zajišťuje nová opěrná zeďi

Foto: ŘSD

Stavbu spolufinancoval Státní fond dopravní infrastruktury. Opěrná stěna dlouhá 119 metrů podle silničářů zajistí stabilitu silnice III/01866 proti jejímu podemílání blízkou říčkou Juhyně. Na silnici v délce 206 metrů stavebníci vyměnili asfaltové vrstvy, sanovali okraje vozovky a zajistili odvodnění. "Upravilo se rovněž koryto vodního toku," uvedlo ŘSZK. Dokončené dílo ještě není zkolaudované.

Stavba omezila dopravu. Silnici bylo nutné uzavřít. Vozidla do hmotnosti 7,5 tun úsekem projížděla kyvadlově po mostním provizoriu a místní komunikaci. Pro automobily, jejichž hmotnost přesahuje 7,5 tuny, silničáři vyznačili objízdnou trasu přes Valašské Meziříčí, Jablůnku, Hošťálkovou a Troják.

Publikoval: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru