Otevřít menu
Doprava dnes
-

Stanice Roudná v jižních Čechách se rozloučí s posledním vlakem!

S prvním zářijovým dnem zmizí z tarifních systémů stanice Roudná v jižních Čechách. V pátek 2. září dopoledne pojedou po staré trati mezi Soběslaví a odbočkou Doubí u Tábora vlaky naposledy. Správa železnic totiž v době od 2. do 11. září zprovozní přeložku tratě, kterou pak začnou využívat všechny vlaky Českých drah.

20:34 / 1. září 2022
Stanice Roudná v jižních Čechách se rozloučí s posledním vlakem!i

Foto: Ilustrační foto soupravy RegioPanter Českých drah. (Zdroj fotky: České dráhy).

Úplně posledním vlakem s cestujícími, který ze železniční stanice Roudná odjede, bude zvláštní, rozlučkový vlak, který zajistí jednotka RegioPanter. Tím se uzavře více než 150letá historie nádraží v Roudné.

V pátek 2. září dopoledne bude oficiálně ukončen provoz vlaků ve stanici Roudná. Posledním pravidelným zastavujícím vlakem ve směru do Veselí nad Lužnicí bude vlak Os 8207 (odj. z Roudné v 7:37), ve směru do Tábora pak spoj Os 8206 (odj. z Roudné v 8:22).

Poslední cesta? Pro cestující bezplatná

Více než 150 let provozu nádraží v Roudné pak uzavře zvláštní vlak Českých drah, který zároveň bude i vlakem rozlučkovým. Tento vlak odjede z Roudné v 9:12 a do Tábora přijede v 9:22. Na tomto mimořádném spoji bude nasazena jednotka RegioPanter a cesta v něm bude bezplatná. Z Tábora zpět bude zajištěn odvoz autobusem obce Roudná a i výlukovým autobusem Českých drah za vlak Os 8209 (odjezd z Tábora v 9:30).Tento výlukový autobus mimořádně zastaví v Roudné.

Ve směru do Veselí nad Lužnicí odjede jako poslední historický motorový vůz M240 společnosti Railway Capital.

Na nádraží v Roudné bude obec od 8. hodiny ranní pořádat doprovodný program. V Komunitním centru Roudná pak bude po odjezdu posledního vlaku pokračovat kulturní program s hudbou od 10. hodiny až do večerních hodin. Po ukončení výluky, při které bude Správa železnic napojovat nově vybudovaný úsek tratě, začnou vlaky ČD zastavovat v nové zastávce Myslkovice. Ta nahradí původní stanici v Roudné.

 

Publikoval: Filip Červinka (Zdroj: TZ Českých drah)

zpět na články

inzerce

nahoru