Otevřít menu
Doprava dnes
-

Statistika: Meziročně zemřelo na silnicích Ústeckého kraje o osm méně lidí

V únoru zemřel při dopravních nehodách v Ústeckém kraji jeden člověk, loni ve stejném období na silnicích zahynulo devět lidí. Od začátku roku si nehody v regionu vyžádaly šest životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

19:24 / 1. března 2022
Statistika: Meziročně zemřelo na silnicích Ústeckého kraje o osm méně lidí i

Foto: Český rozhlas Sever.

Při dopravní nehodě v Ústí nad Labem, která se stala 18. února, zemřel chodec. Srazila ho sanitka. Záchranáři tehdy okamžitě zahájili resuscitaci, přes veškeré jejich úsilí se jim muže nepodařilo zachránit.

Během února se v kraji stalo 781 nehod, o 17 méně než minulý rok. Při haváriích utrpělo 11 lidí těžká zranění, 99 lidí bylo zraněno lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 42,65 milionu korun.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v pátek 11. února - 47.

Na silnicích v Karlovarském kraji v únoru nikdo nezemřel!


V únoru se v Karlovarském kraji stalo podle policejních statistik 130 nehod, což bylo o 19 více než loni. Při nehodách v regionu za druhý měsíc roku nikdo nezemřel, podobně jako loni v únoru. Těžce zraněni byli dva lidé, 20 dalších lehce. Od začátku roku si dopravní nehody v kraji zatím nevyžádaly žádnou oběť.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo 7. února, celkem 12.

Celková škoda únorových nehod byla vyčíslena na 57,9 milionu korun, proti lednu je to nárůst zhruba o 50 milionů korun. Vysoká škoda byla způsobena vážnější dopravní nehodou, která se stala 7. ledna. Na silnici I/6 u odbočky na Žlutice havarovala tři osobní auta a jedno nákladní, které převáželo osobní auta. Ta při nehodě z návěsu spadla. Zranili se dva lidé. Hasiči odklízeli místo nehody ještě druhý den.

Publikoval: Jakub Cimburek (Zdroj: Policie ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru