Otevřít menu
Doprava dnes
-

Stavba chodníku v Kokořínské ulici v Mělníku postupuje po malých úsecích

V Mělníku začala stavba chodníku v Kokořínské ulici, postupuje po malých úsecích, aby na přilehlé silnici nevznikaly dopravní komplikace. Vznikne tak bezpečnější a komfortnější cesta pro pěší, která propojí centrum města a část Chloumek. Chodník a související úpravy budou stát deset milionů korun.

19:21 / 16. června 2022
Stavba chodníku v Kokořínské ulici v Mělníku postupuje po malých úsecíchi

Foto: Ilustrační obrázek nového chodníku.

Většinu částky za stavbu důležitého chodníku město zaplatí z už přidělené dotace Státního fondu dopravní infrastruktury. Všechny informace prozradil Dopravě Dnes na dnešní tiskové konferenci místostarosta Mělníka Milan Schweigstill.

Práce v Kokořínské ulici postupují od její dolní části, podrobnější informace, proč tomu tak je, dodal Schweigstill: „Je to z toho důvodu, aby se to nechalo v jednom z pruhů objíždět, tak se to dělá po 50 metrech.“ Stavba potrvá přibližně pět měsíců. Součástí zakázky je také vybudování dvou zastávek městské hromadné dopravy, dvou osvětlených přechodů pro chodce, veřejné osvětlení a odvodnění povrchů.

Budování chodníku, který podle místostarosty vedení města slibovalo asi sedm let, mělo podle dřívějších plánů začít již v polovině května. Proč ale takové zpoždění? Radnice ho totiž kvůli dopravě posunula na červen, protože nyní už je v provozu nedaleký nový kruhový objezd. Postavilo jej Ředitelství silnic a dálnic ve druhé etapě stavby obchvatu. Průjezdná je po ukončení uzavírky též navazující Lesní ulice.

 

Autor: Petr Dejnožka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru