Otevřít menu
Doprava dnes
-

Stavba dálničního mostu přes řeku Moravu odstartovala

Ředitelství silnic a dálnic dnes zahajuje výstavbu dálničního mostu na D55, který umožní kapacitní překonání řeky Moravy a výrazně v místě zvýší plynulost a bezpečnost silničního provozu. Součástí stavby je také protihluková stěna, která ochrání obytnou zástavbu Napajedel před hlukem z dálnice.

9:25 / 24. dubna 2023
Stavba dálničního mostu přes řeku Moravu odstartovalai

Foto: ŘSD

„Jedná se o ocelový jednopolový most, jehož nosná konstrukce je společná pro oba směry budoucí dálnice. Most bude realizován v předstihu před dálničním úsekem mezi Napajedly a Babicemi jednak z důvodu špatného stavu současného mostu na silnici I/55, ale také aby byl co nejdříve ukončen stav, kdy musí řidiči sjíždět z dálnice přes kruhový objezd u čerpací stanice, kde se zejména ve špičkových časech tvoří kolony. Most bude zprovozněn v roce 2025,“ uvedl při zahájení stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl.    

Stavba D55 Napajedla – Babice je rozdělena do tří etap. První, která řeší napojení dálnice D55 na stávající silnici I/55, se již staví v rámci akce D55 Babice – Staré Město. Stavba mostu přes řeku Moravu je druhou etapou. Po dokončení mostu bude navázáno třetí etapou, což je 7,5 kilometru dlouhý dálniční úsek, který propojí dálniční most přes Moravu s aktuálně realizovanou dálnicí u Babic.

Autor: Petr Dejnožka (zdroj: ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru