Otevřít menu
Doprava dnes
-

Stavba kruhového objezdu v Přerově omezí provoz na čtyři dny

Od soboty do úterý příštího týdne povede v místě propojení ulic Dluhonská, Polní a Tržní kyvadlový provoz. Na jedné z nejfrekventovanějších silnic v Přerově se bude projíždět pouze jedním pruhem. O víkendu by dopravu měly řídit semafory. Stavba rondelu vyjde na bezmála 30 milionů korun. Pracovat se má do října.

13:02 / 3. června 2022
Stavba kruhového objezdu v Přerově omezí provoz na čtyři dny i

Foto: Deník/Petra Poláková-Uvírová

O dopravní stavbě informovala ČTK Lenka Chalupová, mluvčí radnice.

"Pro další postup stavby je nutné rozšířit práce více do vozovky a tím dojde k zabrání jednoho jízdního pruhu. Proto, aby mohl být zachován provoz v režimu 1+1, bude muset být využita část chodníku, kde vznikne provizorní jízdní pruh," upřesnil stavební práce radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO). Do původního režimu se doprava vrátí po skončení tohoto omezení, tj. od 8. června.

Okružní křižovatka tvoří součást průtahu Přerova.  Zástupci města nechtěli od začátku jeho stavby přivést dopravu do centra. Auta ve směru Zlín - Olomouc by totiž pravděpodobně jezdila přes ulice 9. května, bří Hovůrkových, 17. listopadu, Komenského, Palackého a Velkou Dlážku nebo přes Dvořákovu ulici a Kozlovice. "To by způsobilo dopravní kolaps a tomu jsme chtěli zabránit. Podařilo se nám přesvědčit investora, že je toto krátkodobé omezení lepší řešení nežli pustit vozidla do centra na dlouhých pět měsíců," dodal Navrátil. Hlídky dopravní i městské policie budou posíleny na kontrolu kamionů.

Stavba kruhového objezdu oválného tvaru propojující ulice Dluhonská, Polní a Tržní začala 11. dubna. Hlavním investorem je ŘSD. Město Přerov financuje přilehlé chodníky a cyklostezku. Účelem stavby je zpřehlednit místo nejen pro řidiče, kteří se při odbočování dostávají do nepřehledné situace, ale i pro cyklisty a chodce.

Provoz v Přerově je omezen i v souvislosti se stavbou průtahu. Kvůli výstavbě nového ramene křižovatky do areálu bývalé Juty se stavební práce rozšířily z prostoru kolem autobusového nádraží do křižovatky ulic Velké Novosady, Kojetínská a Komenského. Práce přinášející dopravní omezení potrvají tři měsíce.

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru