Otevřít menu
Doprava dnes
-

Stavba objezdu u Plaz na Mladoboleslavsku přinese řidičům od středy více omezení

Stavba kruhového objezdu u obce Plazy na Mladoboleslavsku se od středy přesune do druhé části, pro řidiče zůstane průjezdný pouze jeden jízdní pruh s kyvadlovým řízením provozu. Stavbaři budují objezd od druhé poloviny března, informoval dnes Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

19:55 / 9. května 2022
Stavba objezdu u Plaz na Mladoboleslavsku přinese řidičům od středy více omezeníi

Foto: ŘSD ČR

Okružní křižovatka na silnici I/16 vzniká na hlavním tahu z Mladé Boleslavi na Jičín v místě, kde ji křižují dvě silnice třetí třídy na Plazy a Kolomuty. "V uplynulých týdnech se pracovalo na jižní polovině, kde se přes její jižní větev napojí odkloněná část silnice III/27515 od Kolomut. Dnes na této části probíhá pokládka konstrukčních vrstev vozovky, abychom sem v průběhu středy 11. května mohli převést provoz na silnici I/16 a zahájit výstavbu druhé, severní poloviny," uvedl Buček.

Doposud byl pro řidiče zachován režim jedna plus jedna a mohli jezdit dvěma provizorními pruhy. Od středy musí počítat s výraznějším omezením a kyvadlově řízenou dopravou jedním jízdním pruhem. Podle Bučka potrvá toto omezení do první poloviny července.

Křižovatku frekventované silnice I/16 a dvou silnic třetí třídy stavbaři přestavují na kruhový objezd ve tvaru elipsy s délkou hlavní osy 40 metrů a délkou vedlejší osy 30 metrů. Objezd bude dlouhý 92 metrů. Stavba za téměř 26 milionů korun bez DPH by měla být hotová do konce srpna.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru