Otevřít menu
Doprava dnes
-

Stavba vyhrazeného pruhu MHD na pražské Strakonické je dokončena!

Silničáři dokončili stavbu vyhrazeného jízdního pruhu pro autobusy MHD na pražské Strakonické ulici. První autobusy jím začnou jezdit v pátek 13. května. ČTK to řekl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě).

9:43 / 12. května 2022
Stavba vyhrazeného pruhu MHD na pražské Strakonické je dokončena!i

Foto: Nový pruh pro MHD. Zdroj: Čistou stopou Prahou.

Původně bylo dokončení naplánováno na polovinu června, práce ale skončily dříve. Práce na Strakonické začaly v prvním čtvrtletí loňského roku, provoz zůstal zachován v obou jízdních pruzích. „Ze čtvrtka na pátek se vše doladí a od pátku jej budou moci využívat autobusy,“ řekl Scheinherr.

Nový jízdní pruh ve směru do centra pomůže autobusům MHD, které zde v husté dopravě a kolonách pravidelně nabírají zpoždění. Silnice bude od nynějška mít tři pruhy, kdy každý bude široký 3,5 metru, zároveň s nimi bude 1,5 metru široký chodník. Při stavbě dělníci také vyměnili současný povrch na zbytku silnice.

Nový vyhrazený pruh bude fungovat i při rekonstrukci Barrandovského mostu, ta začne příští týden v pondělí. „Dočasně jej rušit by nedávalo smysl. Naopak chceme lidem nabídnout alternativu jet MHD,“ sdělil Scheinherr.


Publikoval: Mgr. Petr Dejnožka (zdroj ČTK).

 

zpět na články

inzerce

nahoru