Otevřít menu
Doprava dnes
-

Stavbaři opraví osm kilometrů D11 u sjezdu na Dobšice, začnou na konci dubna

Stavbaři začnou na konci dubna s opravami osmikilometrového úseku D11 mezi 44. a 52. kilometrem. Práce v obou jízdních pásech provedou za provozu, měly by trvat do konce května. Zakázku získalo sdružení firem Strabag a Eurovia, udělají ji za téměř 209 milionů korun bez DPH, uvedl dnes v tiskové zprávě Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic.

18:05 / 20. dubna 2022
Stavbaři opraví osm kilometrů D11 u sjezdu na Dobšice, začnou na konci dubna

"Na vozovce se vyskytuje řada poruch, jako jsou její nerovnosti, trhliny, lokální vysprávky, podélné trhliny, rozpad obrusné vrstvy, výtluky. Z provedené diagnostiky stavu vozovky také vyplývá, že povrch vozovky je primárně porušen závadami souvisejícími se stářím krytu," uvedl Buček. Tato část dálnice se stavěla v letech 2002 až 2006.

Stavbaři vymění některé vrstvy dálnice, opraví krajnice, pročistí příkopy, žlaby a propustky, na některých místech opraví oplocení a odláždění. Součástí opravy je i křižovatka na exitu 50 u Dobšic.

Práce začnou o víkendu 30. dubna v pravém jízdním pásu dálnice ve směru na Hradec Králové. Tento pás bude po dobu opravy zcela uzavřený s převedením provozu do levého jízdního pásu ve směru na Prahu. "Ten bude veden v režimu 1+2 jízdní pásy, přičemž preference dvou pruhů bude dvakrát týdně měněna, aby práce maximálně respektovaly hlavní dopravní proud s ohledem na dny v týdnu," doplnil Buček. Do levého pásu ve směru na Prahu se stavbaři s opravami přesunou v sobotu 14. května.

Uzavření exitu u Dobšic dočasně nahradí objízdné trasy.

D11 má 115 kilometrů a vede z Prahy do Hradce Králové a dále na Jaroměř, v plánu je její prodloužení na celkovou délku 156 kilometrů až na hranici s Polskem. Poslední dva dosud zprovozněné úseky do Jaroměře byly otevřeny loni v prosinci.

Publikoval: Bc. Filip Červinka (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru