Otevřít menu
Doprava dnes
-

Stavbaři začnou v polovině března opravovat silnici v Bohuslavicích u Zlína

Stavbaři začnou v polovině března opravovat silnici druhé třídy v Bohuslavicích u Zlína, která je jednou z hlavních spojnic mezi Zlínem a Uherským Hradištěm. Práce potrvají do podzimu, náklady přesáhnou 21,3 milionu korun včetně DPH. 

14:17 / 28. února 2022
Stavbaři začnou v polovině března opravovat silnici v Bohuslavicích u Zlínai

Foto: zlin.cz

Řidiči osobních aut budou moci opravovaným úsekem projíždět kyvadlově, pro nákladní vozy bude vyznačena objízdná trasa, uvedlo na svých webových stránkách Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK), které se o silnice nižších tříd v regionu stará. „Jde o důležitou silniční trasu, kterou využívají motoristé pro cesty mezi Zlínem a Uherským Hradištěm, Uherským Brodem i Luhačovicemi. Věnujeme jí dlouhodobě zvýšenou pozornost. Přes Bohuslavice denně projede průměrně přes 9000 vozidel,“ řekl ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

Plánovaná oprava se týká silnice II/490 v délce zhruba 660 metrů, a to ve směru od Zlína po křižovatku ve středu obce. Stavební firma sjednotí šířku silnice na sedm metrů, opraví vozovku a obnoví její odvodnění. Součástí stavby bude i úprava dvou mostů. „Dojde ke stavební úpravě oboustranných zastávkových pruhů osobní linkové dopravy, bude obnoveno svislé a vodorovné dopravní značení a silniční svodidlo,“ uvedli k rozsahu prací zástupci ŘSZK.

Těžší vozidla musí využít objízdnou trasu


Po dobu oprav zůstane silnice částečně uzavřená. Řidiči budou moci úsekem projíždět po polovinách vozovky, provoz budou řídit semafory. Vozidla o hmotnosti nad 7,5 tuny s výjimkou autobusů a aut integrovaného záchranného systému budou muset využít objízdnou trasu přes Uherské Hradiště, Otrokovice a Zlín.

Souběžně se stavbou ŘSZK zajistí obec úpravu chodníku, osazení nového přístřešku pro cestující na autobusové zastávce, úpravu napojení místních komunikací a účelové komunikace včetně propustku pod ní, úpravu nájezdů a sjezdů k přilehlým nemovitostem i vegetační úpravy.

V posledních letech ŘSZK opravovalo několik silnic v Bohuslavicích u Zlína a okolí. Náklady činily bezmála 58 milionů korun. V roce 2014 stavbaři zrekonstruovali silnici mezi Březnicí a Bohuslavicemi u Zlína a mezi obcemi Šarovy a Bohuslavice u Zlína. V roce 2017 se rekonstrukce týkala křižovatky silnic II/490, II/497 a III/4972 v centru Bohuslavic u Zlína a mezi lety 2020 až 2021 průtahu obcí ve směru na Šarovy.

 

Publikoval: Jakub Cimburek (Zdroj: ČTK)

Stavbaři začnou v polovině března opravovat silnici v Bohuslavicích u Zlína Foto: zlin.cz.
zpět na články

inzerce

nahoru