Otevřít menu
Doprava dnes
-

Stavební práce na nádražní budově v Českých Budějovicích pokračují. V březnu bude otevřena příjezdová hala

Zhruba od poloviny roku 2020 probíhají na nádražní budově v Českých Budějovicích stavební práce. Aktuálně finišuje druhá etapa stavby, jejímž výsledkem bude 1. března otevření dokončené jižní věže s příjezdovou halou. Pro veřejnost by měly být všechny prostory zpřístupněny závěrem tohoto roku.

8:32 / 4. února 2023
Stavební práce na nádražní budově v Českých Budějovicích pokračují. V březnu bude otevřena příjezdová halai

Foto: Nádražní budova v Českých Budějovicích by měla být plně zpřístupněna v závěru letošního roku. Zdroj: MD ČR

Památkově chráněná nádražní budova v Českých Budějovicích prochází od roku 2020 rekonstrukcí. Součástí oprav je i rekonstrukce navazujících přízemních křídel pod 1. nástupištěm na severní a jižní straně budovy.

V centrální části objektu byla již dokončena kompletní oprava fasády a sochařské výzdoby. Nyní probíhá obnova štukové výzdoby či oprava vnitřních omítek haly a restaurování erbů a mozaik.

Aktuálně je také dokončována rekonstrukce technických prostor v jižním přístavku a jižní věži. Zde probíhají dokončovací práce v budoucí dopravní kanceláři a místnostech pro Správu železnic. 1. března letošního roku bude dokončena úprava veřejných toalet, provizorních pokladen, zázemí dopravců a veřejných prostor. Část toalet, provizorní pokladny a kiosek budou cestujícím otevřeny právě 1. března.

Opravy severní věže a severního křídla budovy začnou v březnu. Součástí stavebních prací budou i přípravy nových nájemních jednotek a také služebny Policie ČR.

Rekonstrukce českobudějovické nádražní budovy by měla být kompletně hotová v závěru letošního roku. Předpokládá se, že oprava tohoto objektu vyjde na 894 milionů Kč.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: Správa železnic)

zpět na články

inzerce

nahoru