Otevřít menu
Doprava dnes
-

Strakonická ulice bude dokončena o dva měsíce dříve. Vznikne zde nejdelší autobusový pruh

O dva měsíce dříve, tedy v pátek 14. května, projedou řidiči po Strakonické ulici se třemi jízdními pruhy. Původní termín dokončení byl stanoven na polovinu července. Stavba se urychlí pracemi přes Velikonoce. Na silnici vznikne nejdelší autobusový pruh v Praze určený pro veřejnou dopravu.

13:38 / 17. dubna 2022
Strakonická ulice bude dokončena o dva měsíce dříve. Vznikne zde nejdelší autobusový pruhi

Foto: Technická správa komunikací/ prazska.drbna.cz

„Rozšířenou Strakonickou musíme mít hotovou ještě před zahájením náročné rekonstrukce Barrandovského mostu. Využili jsme proto příležitosti velikonočních svátků, kdy budou Pražané mimo město a provoz bude nižší. Začneme v pátek ráno potom, co všichni ve čtvrtek odjedou a v pondělí budeme mít hotovo co nejdříve, než se lidé začnou vracet do Prahy," oznámil náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Podle jeho vyjádření bude doprava svedena do jednoho jízdního pruhu. Ve dvou dalších pruzích se bude opravovat povrch. Od 19. dubna do 13. května potrvá poslední omezení, kdy řidiči pojedou ve dvou pruzích. Komunikace bude otevřena o den později.

„Navržené stavební řešení přispěje k významnému zkrácení jízdní doby autobusů hromadné dopravy, které budou moci v daném úseku využívat nově zřízený vyhrazený jízdní pruh v délce přesahující dva kilometry,“ přidal vysvětlení Josef Richtr, náměstek generálního ředitele Technické správy komunikací. Cestující by se díky tomu měli vyhnout čekání v kolonách.

Práce v ulici probíhaly víc než rok. Dělníci rozšířili silnici, upravili svahy a postavili nové opěrné zdi. V místě zástavby také použili asfalt s nižší hlučností. Chodci mohou využívat nový podchod a chodníky.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: prazska.drbna.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru