Otevřít menu
Doprava dnes
-

Střekov se po letech dočkal opravy podchodu. Skončila také revitalizace ulice Nová

Rekonstrukce podchodu na Střekově začala před čtyřmi lety. Kvůli komplikacím zapříčiněným dodavatelem byla však oprava přerušena a obnovena v dubnu letošního roku. Současně s ní také město Ústí nad Labem zahájilo revitalizaci ulice Nová. Stavební úpravy přispějí ke zvýšení bezpečnosti chodců.

13:23 / 31. října 2022
Střekov se po letech dočkal opravy podchodu. Skončila také revitalizace ulice Novái

Foto: usti-nad-labem.cz

Podchod pro pěší Kamenný vrch začala původně v roce 2018 rekonstruovat firma Develop plus. Společnost však postupovala v rozporu s projektovou dokumentací, a tak město od smlouvy odstoupilo a firmu pokutovalo. Na stavbě byly podle něj velké nedostatky, které zhotovitel ani po upozornění nenapravil. V loňském roce se zastupitelé domluvili na zaplacení 750 000 korun ve prospěch firmy, tj. přibližně čtvrtina původní ceny stavby. Město by se s firmou v opačném případě pravděpodobně soudilo. Uvedla to Romana Macová, mluvčí města.    

Opravu silnice a další práce na obnově podchodu zahájilo město letos v dubnu. Ulice Nová byla změněna z tříproudé na dvoupruhovou komunikaci s odbočovacím pruhem v křižovatkách a ochrannými ostrůvky. Toto nové uspořádání vozovky si vyžadovala potřeba úpravy obou přechodů u školy a rovněž u krematoria. „V souvislosti se zřízením místa pro přecházení u školy musela být přemístěna autobusová zastávka ve směru do centra. Zastaralé autobusové přístřešky na zastávce v obou směrech byly dodány nové. V místě protilehlých zastávek byla ve středovém pruhu osazena betonová zábrana se zábradlím,“ doplnila Romana Macová s tím, že zábradlí zabraňuje přecházet komunikaci v potenciálně nebezpečném prostoru o délce 62 m.

V rámci úprav vodorovného dopravního značení vzniklo i podélné parkování určené zejména rodičům dětí navštěvujících ZŠ Kamenný Vrch. Město v lokalitě plánuje zřídit ještě pruhy pro cyklisty.

Náklady na rekonstrukci podchodu a opravu silnice přesáhly pět milionů korun.

 

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: ČTK, usti-nad-labem.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru