Otevřít menu
Doprava dnes
-

Studenti a senioři si v Ústí nad Labem od 1. července připlatí za jízdné

Od 1. července si studenti a senioři v Ústí nad Labem připlatí za jízdné. K úpravě ceníku vyzval kraj města, která jsou zapojená do systému dopravy. Namísto pěti korun za pětačtyřicetiminutový lístek zaplatí děti, studenti i důchodci o pět korun víc.

9:59 / 17. května 2022
 Studenti a senioři si v Ústí nad Labem od 1. července připlatí za jízdnéi

Foto: Anna Vavríková

Tarif Dopravní podnik města Ústí nad Labem mění v souvislosti se snížením slev ve veřejné dopravě ze současných 75 procent na 50 procent. Slevy budou moci dál využívat děti a studenti do 26 let a senioři starší 65 let.

"Kraj nás vyzval, abychom společně s krajskou dopravou tato opatření provedli," uvedl primátor Petr Nedvědický (ANO). Město také podle něj reaguje na navýšení energií a mezd.

O šest korun na 11 korun se pro studenty a seniory zvýší cena hodinové jízdenky, jednodenní jízdenka bude stát o 22 korun víc, tedy 44 korun. Část změn provedlo město už v dubnu, kdy zdražilo jízdné při jízdě do okolních obcí Chlumec, Přestanov a Dolní Zálezly. V Ústeckém kraji zdražily od 1. dubna Teplice, Děčín nebo Roudnice nad Labem na Litoměřicku.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova měnil tarif od 1. ledna letošního roku. K 1. dubnu žádné změny nepřipravil obdobně jako Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova. Přitom na Chomutovsku dopravní podnik skončil u dodavatele první instance, kvůli nárůstu cen za energie společnost uvažovala, že jízdné zdraží. V Litoměřicích jezdí cestující zadarmo.

Publikoval: Bc. Karel Geba (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru