Otevřít menu
Doprava dnes
-

Suchej únor v MHD

Kampaň Suchej únor s heslem „Nepít je umění“ i v letošním roce podpořilo Sdružení dopravních podniků ČR. Jejich prostřednictvím se osvěta o alkoholu šíří pomocí letáků ve vozech MHD a na sociálních sítích.

15:53 / 1. února 2023
Suchej únor v MHDi

Foto: Suchej únor podpořilo i v letošním roce Sdružení dopravních podniků ČR. Zdroj: SDP ČR

Dnes odstartoval už 11. ročník zdravotně osvětové kampaně Suchej únor. Tato akce pomáhá široké veřejnosti prověřit její vztah k alkoholu a změnit zaběhlé návyky. Kampaň podpořilo i Sdružení dopravních podniků ČR (SDP ČR) a několik dopravních podniků.

„Kampaň Suchej únor podporujeme už několik let, protože tohle propojení nám dává smysl.
U našich zaměstnanců musí být nulová tolerance k alkoholu a dopravní podniky věnují kontrolám řidičů velkou pozornost. Rozvíjí se v tomto ohledu i technologie, například do autobusů je možné nainstalovat zařízení, které bez negativního testu na alkohol nenechá řidiče nastartovat,“
 vysvětlil Tomáš Pelikán, předseda SDP ČR.

Suchej únor v tomto roce podpořily dopravní podniky v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Liberci, Mostě a Litvínově, v Pardubicích a v Ústí nad Labem. Ve vozech zmíněných dopravních podniků jsou již od ledna cestujícím k dispozici letáky, které o akci informují. K propagaci kampaně využívají podniky i LCD obrazovky ve vozech a nástěnky ve vozovnách, aby se informace dostaly přímo k řidičům a dalším zaměstnancům.

„Zkusit měsíc bez alkoholu vypadá na první dobrou jednoduše. Jenže ve skutečnosti je za tím odvaha zkusit něco nového, schopnost podívat se upřímně sám na sebe, síla vykročit ze zajetých kolejí a jít svou vlastní cestou. To všechno se dá říct taky o umění: z dálky možná žádná velká práce, ale ve chvíli, kdy člověk sám čelí prázdnému plátnu, světlu na jevišti nebo bílé stránce, chápe hodnotu díla úplně jinak. V Sucháči si myslíme, že svoje umění může objevit každý – hledá-li mimo vlastní hranice všednosti a komfortu,” informoval Petr Freimann, ředitel neziskové organizace Suchej únor, která kampaň pořádá.

Dopravní podniky šíří výzvu Suchej únor i prostřednictvím Facebooku a Instagramu.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: SDP ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru