Otevřít menu
Doprava dnes
-

Telematika výrazně posiluje na poli kyberbezpečnosti. Otevřela vlastní bezpečnostní dohledové centrum

ČD - Telematika rozšiřuje zásadním způsobem své služby v oblasti kyberbezpečnosti a síťové infrastruktury. Cílem je výrazně posílit ochranu svých zákazníků před neustále narůstajícími kybernetickými hrozbami.

10:55 / 27. listopadu 2023
Telematika výrazně posiluje na poli kyberbezpečnosti. Otevřela vlastní bezpečnostní dohledové centrumi

Foto: ČD

„Pro dopravu, a to nejen drážní, je bezpečnost a dostupnost dat a digitálních služeb kritickým parametrem. Proto velmi vítám záměr ČD - Telematiky nabízet služby v oblasti kybernetické bezpečnosti nejen skupině Českých drah, ale i dalším komerčním a státním subjektům včetně Ministerstva dopravy,“ uvedl ministr dopravy Martin Kupka.

„Otevření bezpečnostního dohledového centra společnosti ČD - Telematika představuje zlomový krok v našem plánu posílení kybernetické bezpečnosti. Jako mateřská společnost jsme hrdí, že ČD - Telematika využívá nejnovější technologie a odborné znalosti k zajištění bezpečnosti dat a infrastruktury. To je klíčové pro udržitelný rozvoj, ochranu a spolehlivost nejen naší datové sítě, ale i celého sektoru drážní dopravy. Jsem přesvědčen, že nové dohledové centrum znamená významný přínos nejen pro Skupinu Českých drah, ale i pro širší komunitu uživatelů digitálních služeb,“ řekl Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

„S ohledem na dramaticky rostoucí kybernetické hrozby jsme se v minulém roce rozhodli v ČD - Telematice vybudovat expertní tým zaměřený právě na ochranu a dohled nad bezpečností dat našich zákazníků. Kromě již poskytovaných služeb bezpečnostního perimetru, jako je ochrana před volumetrickými DDoS útoky, malwarem nebo aplikačními DDoS útoky, jsme nyní spustili i službu bezpečnostního dohledu neboli SOC. Tyto i další služby v rámci IaaS patří do produktové skupiny ČDT-NET a jsme připraveni je nabízet jak zákazníkům z drážního prostředí, tak i mimo něj,“ řekl Jan Hobza, předseda představenstva společnosti ČD - Telematika.

Autor: Petr Dejnožka (zdroj: TZ ČD)

Telematika výrazně posiluje na poli kyberbezpečnosti. Otevřela vlastní bezpečnostní dohledové centrum Foto: ČD.
zpět na články

inzerce

nahoru