Otevřít menu
Doprava dnes
-

Tesla už distribuuje modernizovaný Model X

První zákazníci si již v americké továrně automobilky ve Fremontu převzali exempláře modernizované Tesly Model X.

11:37 / 19. října 2021
Tesla už distribuuje modernizovaný Model X

Ikonický model značky, který se proslavil díky svým “mávajícím” zadním dveřím, je na trhu již od roku 2015.

Od začátku toto SUV sdílelo techniku se sedanem Tesla Model S a také nyní dostává stejnou techniku, jako o několik měsíců dříve tento vůz.

Design exteriéru se změnil jen minimálně, ovšem interiér prošel zásadním přepracováním. Na první pohled je zřejmá změna orientace centrálního displeje. Původně byla “na výšku”, nyní je “na šířku”.  Ubylo klasických ovládacích prvků, naopak přibyla například bezdrátová dobíječka mobilních telefonů. Volant už nemusí mít klasický kulatý tvar.

Tesla Model X se bude nabízet jen ve dvou verzích, přičemž ta levnější má cenovku bez deseti dolarů rovných sto tisíc. Model X Long Range AWD (s pohonem všech kol) má baterii s kapacitou 100 kWh a dojezd 579 kilometrů, Z nuly na stokilometrovou rychlost zvládne zrychlit během 3,8 sekundy a maximálně se rozjede na 249 km/hod.

Výkonnější Tesla Model X Plaid má stejně velkou vysokonapěťovou baterii, ale její energie vystačí na ujetí jen 547 kilometrů. Zrychlení je působivé. Na stovku se auto dostane již za 2,5 sekundy. Také maximálka je vyšší – 262 kilometrů v hodině. Její cena startuje na 119 990 USD.

Autor: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK, foto: tesla.com)
 

zpět na články

inzerce

nahoru