Otevřít menu
Doprava dnes
-

Pardubické letiště posiluje: létat se bude hned šestnáctkrát týdně do dvanácti destinací

V úterý 6. září se v Terminálu Jana Kašpara konala tisková konference zhodnocující probíhající sezonu a také nastínění plánů na nejbližší období. 

13:05 / 6. září 2022
Pardubické letiště posiluje: létat se bude hned šestnáctkrát týdně do dvanácti destinací

„Sezona nám ještě neskončila a já už nyní jsem přesvědčen, že skončí úspěšně. Po letech letecké bídy se nám podaří zakončit sezonu s dobrým výsledkem. Rok pro nás nezačal šťastně, díky konfliktu na Ukrajině jsme přišly o několik linek. Začali jsme řešit co a jak dál, podařilo se nám najít nového partnera a intenzivně začali spolupracovat s cestovními kancelářemi FISHER a EXIM Tours,” popsal cestu pardubického letiště ředitel společnosti EBA Ing. Ivan Čech.

Nejvyšší muž pardubického letiště dále zhodnotil rok a půl své práce pozitivními slovy: „Od začátku roku prošlo pardubickým letištěm více jak 70 tisíc cestujících. Mohu vám říci, že je krásný pocit vidět terminál plný lidí, kteří se těší na dovolenou.”

Spokojenost s dosavadní sezonou vyjádřil i zástupce spolupracující cestovní kanceláře. „Bylo to nakonec výborné rozhodnutí, že jsme do tohoto projektu šli, vážíme si spolupráci s letištěm a vnímáme potenciál tohoto regionu. Máme další plány, chceme kapacitu pro příští rok zdvojnásobit,” odhalil své představy CEO FISCHER Group pan Jiří Jelínek.

Z Pardubic se bude během příštího léta létat šestnáctkrát týdně hned do dvanácti destinací. A která místa budou v nabídce pro občany v nabídce?

Již nyní je jasné, že létat se z Pardubic bude na Mallorcu, Djerby, Podgoricy (Černá Hora), Hughady a Marsa Alam (Egypt), na Rhodos, Kos, Korgu (Řecko), Krétu, do Antalie (Turecko), do Burgasu (Bulharsko) či do Tuniska.

V Pardubicích mají i jiné plány a vize. „Jsem přesvědčen, že se nám podaří rozšířit spolupráci i v jiných odvětvích. Na zimní letový řád připravíme využití letecké nákladní dopravy, abychom i v tomto období letiště vytížili, zároveň chceme zkvalitnit naše služby, zázemí terminálu tak, aby se stalo láskyplným prostorem pro naše klienty,” popsal Čech.

V samotném závěru tiskové konference podepsali CEO FISCHER Group pan Jiří Jelínek a ředitel společnosti EBA Ing. Ivan Čech memorandum o vzájemné spolupráci.

Autor: Petr Dejnožka

Pardubické letiště posiluje: létat se bude hned šestnáctkrát týdně do dvanácti destinací . Pardubické letiště posiluje: létat se bude hned šestnáctkrát týdně do dvanácti destinací .
zpět na články

inzerce

nahoru