Otevřít menu
Doprava dnes
-

Tramvají až téměř k brněnské přehradě? Nová stezka povede z Rakovecké

Brňané, kteří v budoucnu pojedou tramvají na Brněnskou přehradu, získají pohodlný přístup také z tramvajové konečné Rakovecká. Z ní povede trasa k nedaleké zátoce. 

8:23 / 17. listopadu 2021
Tramvají až téměř k brněnské přehradě? Nová stezka povede z Rakoveckéi

Foto: Brněnský deník

Brněnští radní na posledním jednání vybrali zhotovitele projektové dokumentace záměru. Nová asfaltová stezka bude sloužit nejen pěším, ale i cyklistům. Nahradí tak současnou nezpevněnou, provizorní cestu. „Součástí projektu je i vybudování kanalizace a vodovodu či veřejného osvětlení," zmínila brněnská primátorka Markéta Vaňková. Podél stezky se postaví nové lavičky, odpadkové koše, nabíjecí stanice pro elektrokola a nová zeleň.

Radními vybraná firma vypracuje projektovou dokumentaci pro územní rozhodnutí do sedmi měsíců od podpisu smlouvy. Později dodá i prováděcí dokumentaci stavby, zajistí také autorský dozor. Kdy začne stezka vznikat, není v aktuální fázi přípravy jasné. Náklady nemají přesáhnout jednatřicet milionů korun. Náklady na vypracování dokumentace jsou 1,6 milionu. Kromě cestujících a cyklistů využijí novinku také například obyvatelé sídliště Kamechy, stejně jako okolních částí Bystrce. 
 


Autor: Bc. Filip Červinka (Zdroj: Brněnský deník)

Tramvají až téměř k brněnské přehradě? Nová stezka povede z Rakovecké Foto: Brněnský deník. Tramvají až téměř k brněnské přehradě? Nová stezka povede z Rakovecké Foto: Brněnský deník.
zpět na články

inzerce

nahoru