Otevřít menu
Doprava dnes
-

Tři tramvaje z liberecké flotily zamířily na rekonstrukci do Martinova

V ostravském závodě Škoda Group v Martinově začala generální oprava prvních tří tramvají z liberecké flotily. Škoda Group totiž zvítězila ve výběrovém řízení na opravu celkem šesti kusů tramvají T3 v hodnotě zhruba 46 milionů Kč.

20:57 / 12. listopadu 2022
Tři tramvaje z liberecké flotily zamířily na rekonstrukci do Martinovai

Foto: acri.cz

Práce zahrnují především opravu skříní a elektrických částí vozidel, v plánu je ale i celková oprava interiérů včetně kabin pro řidiče. Plánovaná generální oprava umožní zachovat vlastnosti tramvaje po dalších 15 let.

„Na generální opravě vozových skříní u tramvají typového označení T3 pro Liberec jsme pracovali již v období mezi roky 2020 až 2022. Aktuální smlouva počítá s dodávkou vozidel zpět do Liberce do konce roku 2023. Věřím, že díky generální opravě budou tramvaje obyvatelům a návštěvníkům Liberce spolehlivě sloužit ještě řadu let,“ uvedl Marek Herbst, Senior Vice President pro Service ve Škoda Group.

Tramvaje podstupují během procesu celou řadu opravárenských zásahů. Jedním z těch nejdůležitějších je oprava skeletu vozidel zasažených korozí. To si vyžádá demontáž vnějšího opláštění, oken, dveřních systémů a interiérových prvků. Odborníci, po důkladné revizi a sérii měření, vymění všechny poškozené části a vozidlo opět sestaví. Na závěr tramvaje získají nový lak.

Autor: Karel Geba (čerpáno z acri.cz)

zpět na články

inzerce

nahoru