Otevřít menu
Doprava dnes
-

Trolejbusy Škoda 25Tr míří z Brna na sever Čech! Vozidla jsou v dobrém stavu, říká Kolář

Vozidlový park Dopravního podniku města Ústí nad Labem posílí 9 nových trolejbusů Škoda 25 Tr! Dle slov provozně-techického náměstka výkonné ředitelky společnosti jsou vozy ve velmi dobrém stavu.

14:21 / 7. února 2022
Trolejbusy Škoda 25Tr míří z Brna na sever Čech! Vozidla jsou v dobrém stavu, říká Koláři

Foto: wikipedie

Cestující na severu Čech se již brzy mohou projet devíti „novými“ trolejbusy. „Dopravní podnik města Ústí nad Labem (DPmÚL) uspěl v nabídkovém řízení, které vyhlásil Dopravní podnik města Brna na prodej devíti kusů trolejbusů Škoda 25Tr. Jedná se o vozidla Škoda 25Tr z roku 2007-2009. Trolejbusy typu 25Tr DPmÚL již provozuje v celkovém počtu šesti kusů. Nabízená vozidla jsou v dobrém technickém stavu, kloubová, plně nízkopodlažní. Nakoupené trolejbusy v provozu nahradí zastaralá vozidla Škoda 15Tr,“ uvedl Jakub Kolář, provozně - technický náměstek výkonné ředitelky společnosti. 

Pro nákup těchto vozidel se DPmÚL rozhodl z důvodu potřeby překlenutí období do dodávky až 33 kusů  parciálních kloubových trolejbusů, které bude soutěžit ve veřejné zakázce. „I přes stáří vozidel dojde tímto nákupem k významnému kvalitativnímu posunu městské hromadné dopravy, zejména v oblasti zajištění bezbariérových spojů a zvýšení komfortu pro cestující,“ uvedla Simona Mohacsi, výkonná ředitelka společnosti. 

Za všechna vozidla DPmÚL zaplatí celkem 9.000.000,- Kč bez DPH. 

 

Publikoval: Jakub Cimburek (Zdroj: TZ Dopravní podnik města Ústí nad Labem)

zpět na články

inzerce

nahoru