Otevřít menu
Doprava dnes
-

Turisté budou po Plzeňsku a Bavorsku cestovat s jednou jízdenkou

Turisté budou po Plzeňském kraji a dvou příhraničních oblastech Bavorska cestovat vlaky i autobusy s jednou jízdenkou. Dohodlo se na tom vedení Plzeňského kraje se zástupci partnerské Horní Falce a Dolního Bavorska. Obě strany budou uznávat jízdní doklady mezi okresy Regen, Cham a Plzeňským krajem, řekl ČTK hejtman Rudolf Špoták (Piráti).

10:28 / 11. dubna 2022
Turisté budou po Plzeňsku a Bavorsku cestovat s jednou jízdenkou

Pilotní projekt na podporu turismu bude zatím platit od 4. června do 25. září a poté obě strany vyhodnotí zájem o něj.

Na vybraných spojích budou podle hejtmanova náměstka Pavla Čížka (STAN) českým cestujícím uznávány jednodenní přestupní jízdenky nazvané Turista Plzeňskem a Bavorskem, které budou platné pro Plzeňský kraj a dva příhraniční bavorské obvody. Pro jednotlivce bude celodenní jízdenka stát 240 korun, pro skupinu 360 Kč. "Zakoupit ji bude možné standardně jako jakoukoli jinou jízdenku v našich autobusech nebo vybraných vlacích," uvedl náměstek.

Česko-bavorské vztahy všech tří regionů trvají 20 let. Plzeňský kraj, Horní Falc a Dolní Bavorsko přesunuly kvůli pandemii koronaviru oslavy výročí z loňského podzimu na letošní září. "Aktuální situace na Ukrajině nám ukazuje, jak důležité je mít dobré vztahy se sousedy. Proto si velmi vážíme naší spolupráce, kterou nadále chceme podporovat a utužovat," řekl předseda krajského zemského sněmu Horní Falce Franz Löffler.

Publikoval: Jakub Cimburek (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru