Otevřít menu
Doprava dnes
-

Tým DopravaDnes přeje úspěšný rok 2023!

Kalendářní rok 2022 se obrovským tempem přiblížil ke svému konci, před námi je rok 2023, ve kterém nás i vás čeká znovu velké množství dopravních informací a zajímavostí. Tímto bychom Vám chtěli za celý tým DopravaDnes poděkovat za přízeň a popřát všechno nejlepší do nového roku, hlavně však zdraví, štěstí a hodně úspěchů!

7:13 / 31. prosince 2022
Tým DopravaDnes přeje úspěšný rok 2023!

V roce 2022 jsme v rámci dopravy napříč všemi jejími odvětvími zažili velké úspěchy a my se i díky velkým investicím můžeme těšit na další obrovské změny! A co se chystá na silnicích a železnicích? „Podařilo se vyjednat dohodu o podobě transevropské sítě TEN-T, která představuje významný impuls pro rozvoj vysokorychlostní železnice ve střední a východní Evropě a lepší dopravní propojenost mezi jednotlivými státy. Pro Českou republiku se nám podařilo dojednat například to, že do hlavní sítě TEN-T bylo zařazeno VRT spojení Praha – Brno, Krušnohorský tunel a VRT Přerov – Ostrava, což usnadní financování ze zdrojů EU,“ řekl k úspěšné dohodě ministr Kupka.

V roce 2022 se hojně otevíralo na dálnicích a silnicích I. třídy, za nejvýraznější bylo označeno otevření dálničního úseku Časy - Ostrov! A i v příštím roce se bude stavět dál. „Po mnoha letech se nám podařilo odblokovat situaci u Přerova a zahájit stavbu posledního chybějícího úseku dálnice D1. Obdobně se nám dařilo u Pardubic, kde jsme ve druhé polovině prosince odstartovali výstavbu severovýchodní částí obchvatu města ,“ dodal pro web Ministerstva dopravy ministr Kupka.

Autor: Petr Dejnožka.

zpět na články

inzerce

nahoru