Otevřít menu
Doprava dnes
-

U Chotovin odstartuje oprava dálnice D3

V pondělí 22. 5. bude zahájena oboustranná oprava dálnice D3 v úseku mezi kilometry 62,3 – 70,7. Přesněji jde o úsek dálnice mezi Chotovinami a Mitrovicemi. Samotná stavba pak zasahuje jak do Jihočeského, tak do Středočeského kraje.

8:11 / 19. května 2023
U Chotovin odstartuje oprava dálnice D3

Dálnice už v řešeném úseku vykazuje řadu závad, jako například trhliny na povrchu vozovky,  výtluky nebo příčné nerovnosti. Během 60 dní trvající opravy pak dojde k odstranění všech  zjištěných závad a budou obnoveny konstrukční vrstvy vozovky, a to jak na silnici, tak i na  mostech v opravovaném úseku. Součástí stavby pak je i oprava povrchu na mimoúrovňové  křižovatce Chotoviny a stavební úpravy povrchu na odpočívce Mitrovice.  

Po dobu opravy musí řidiči počítat s omezením provozu. Doprava bude vedena pouze jedním  jízdním pruhem v obou směrech. V rámci některých etap opravy dojde k uzavření jednotlivých  větví MÚK Chotoviny.

Pro Ředitelství silnic a dálnic provede stavební úpravy společenství firem „D3 oprava AB  vozovky“ složené z firem MI Roads a.s., BES s.r.o., Subterra a Dömper za cenu 218 mil. Kč  bez DPH.  

Autor: Petr Dejnožka (zdroj: ŘSD)

U Chotovin odstartuje oprava dálnice D3 .
zpět na články

inzerce

nahoru