Otevřít menu
Doprava dnes
-

U Hanušovic byla zahájena náročná oprava silnice

U obce Hanušovice začali silničáři s náročnými opravami. Před dvěma lety tu totiž sesuv půdy poškodil vozovku. Náročná rekonstrukce vozovky a přilehlého svahu za více než 100 milionů Kč by měla skončit během podzimu.

13:21 / 20. května 2023
U Hanušovic byla zahájena náročná oprava silnicei

Foto: U Hanušovic byla zahájena náročná oprava silnice a svahu. Zdroj: Olomoucký kraj

U Hanušovic byla odstartována stabilizace svahu a oprava silnice II/369, jež byla poničena sesuvem půdy, k němuž došlo před dvěma lety.

„Jedná se o problematické místo, kde je silnice lemována nestabilním svahem a řekou Moravou. Už samotná příprava tohoto projektu byla velmi náročná a za sebe i za řidiče jsem moc rád, že oprava tohoto úseku silnice mohla začít,“ popsal Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Řidiči projíždějící po silnici II/369 u Hanušovic musí na svých cestách počítat s malým zdržením. V místě, kde nastal sesuv půdy, je pro řidiče k dispozici jen jeden volný jízdní pruh, který je řízen pomocí semaforů. O průběhu oprav a případných uzavírkách zdejší komunikace bude ale Správa silnic Olomouckého kraje pravidelně informovat, a to s dostatečným předstihem.

„Projekt počítá nejen s opravou samotné silnice, ale také se stavbou zárubní a opěrné zdi, přeložky koryta řeky Moravy a realizací nových silničních propustků,“ doplnil Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Technologicky náročná rekonstrukce by měla být ukončena ještě letos na podzim. Olomoucký kraj do opravy investuje více než 100 milionů Kč. Silnice II/369 však patří mezi páteřní komunikace v regionu a denně po ní projedou tisíce vozidel, proto její opravě přikládá kraj mimořádný význam.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: Olomoucký kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru