Otevřít menu
Doprava dnes
-

U Krupé se mohutně staví. Dálniční most dostává obrysy

Na stavbě dálničního úseku u Krupé Ředitelství silnic a dálnic intenzivně pokračuje. Termín zhotovení v podobě srpna příštího roku se začíná blížit mílovými kroky, posun je ale znát.

10:45 / 10. března 2023
U Krupé se mohutně staví. Dálniční most dostává obrysyi

Foto: ŘSD

Na hlavní trase probíhají například zemní práce na násypech, realizace odvodňovacích žeber v zářezu a zhotovení drenáží. Na mostě přes Červený potok jsou aktuálně zasypávány základy mostu a pracuje se na podkladech pro gabionová křídla. Na mostě na silnici II/229 do Rakovníka v místě budoucí mimoúrovňové křižovatky Krupá jsou základy hotové, pilíře vybetonované a chystají se na výstavbu podpěrné skruže pod nosnou konstrukci.

Na dalším třípolovém mostě přes železniční trať nyní probíhá odtěžování zeminy u pilotů. Kontinuálně se pokračuje na 805 metrů dlouhé estakádě, kde se montuje bednění a výztuž nosné konstrukce, dále se betonují pilíře. Na mostním objektu přes polní cestu u Nesuchyně montuje ŘSD bednění a výztuže nosné konstrukce levého mostu.

Řidiči úsekem výstavby projedou obousměrně po silnici I/6, kde v místě výjezdů ze stavby je snížená rychlost na 50 km/h. Stavbu, jejímž zhotovitelem je společnost Metrostav Infrastructure a.s., plánuje Ředitelství silnic a dálnic uvést do provozu v srpnu příštího roku.

Autor: Karel Geba (čerpáno z ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru