Otevřít menu
Doprava dnes
-

U Přerova začne stavba chybějící části dálnice D1

Olomoucký kraj se zasadil o vydání dokumentů, které umožní po dlouhých dvaceti letech začít stavět chybějící úsek dálnice D1. Tento krok podstatně ulehčí život obyvatelům Přerova i projíždějícím řidičům.

8:02 / 11. prosince 2022
U Přerova začne stavba chybějící části dálnice D1i

Foto: Olomoucký kraj chce s dostavbou dálnice D1 začít co nejdřív. Zdroj: Olomoucký kraj

Po dvaceti letech se konečně může začít stavět chybějící úsek dálnice D1 u Přerova. „Dálnice D1 je klíčovou dopravní tepnou nejen našeho regionu. Se stavbou její chybějící části u Přerova se podle všeho začne ještě letos. Jsem rád, že chybějících 10 kilometrů může propojit v horizontu tří let páteřní komunikaci napříč celou Českou republikou,“ informoval Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Stavba chybějící části dálnice byla léta komplikována rozpory o její dostavbě. Projekt je sice v kompetenci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), ale spolupracuje na něm i Olomoucký kraj. Ten musel o stavbě jednat s představiteli ministerstev, ŘSD i se zástupci občanů. Kraj by také rád začátek stavby dálnice co nejvíce urychlil.

„Těší mě, že naše dlouhodobé vysvětlování a jednání padlo na úrodnou půdu. Ministr dopravy byl i díky našim opakovaným setkáním o celé věci detailně informován a věděl, jak moc nás tlačí čas. Jsem rád za celý Přerov i Olomoucký kraj, že se těch posledních zhruba deset kilometrů bude moci začít konečně budovat,“ doplnil Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Publikoval: Filip Červinka (zdroj: Olomoucký kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru