Otevřít menu
Doprava dnes
-

Uber bude pomáhat se záchranou národního bohatství Ukrajinců! Bude vozit zdarma jejich památkáře

Společnost Uber se rozhodla podat pomocnou ruku ukrajinským památkářům. V rámci partnerství s ukrajinským ministerstvem kultury byl vytvořen speciální produkt Uber Restore, který bude poskytovat ukrajinským památkářům bezplatné přepravy speciálními vozy při obnově a ochraně artefaktů národního významu.

15:14 / 12. září 2022
Uber bude pomáhat se záchranou národního bohatství Ukrajinců! Bude vozit zdarma jejich památkářei

Foto: Služba Uber Restore. Zdroj fotky: Uber.

Uber je při podpoře Ukrajiny velmi aktivní

Národní výzkumné a restaurátorské centrum na Ukrajině se rozhodlo navázat spolupráci se společností Uber. Cílem této spolupráce bude zefektivnit vyhledávání a ochranu, ale také obnovu ukrajinského národního a kulturního dědictví. Na míru vytvořená verze aplikace s názvem „Uber Restore“ má ambici stát se zásadním nástrojem k záchraně nenahraditelných uměleckých děl i řady dalších artefaktů.

Nově vytvořená aplikace umožní Národnímu výzkumnému a restaurátorskému centru zažádat o vozidla pro celkem 12 cestujících a bezplatně se tak dopravit nejen do ukrajinských vesnic, ale i do menších a větších měst. Služba je určena pracovníkům, kteří jejím prostřednictvím mohou na konkrétní místo přepravit i potřebné specializované vybavení. Vše je pro památkáře zdarma.

Jsme hrdí, že můžeme Ukrajině pomáhat v její snaze o záchranu kulturního dědictví země. Prostřednictvím na míru vytvořené verze aplikace umožňuje Uber ochráncům kulturních památek nadále vykonávat jejich práci a za pomoci bezplatného přístupu k bezpečné a spolehlivé dopravě po celé zemi pracovat na ochraně ukrajinské národní identity, doplňuje generální ředitel společnosti Uber, Dara Khosrowshahi. 

Ukrajinští památkáři využili službu k přepravě na více než 100 míst od letošního května. To znamená, že ujeli více než 20 000 km, při nichž zachránili desítky tisíc uměleckých děl a památek.

Uber se v posledních šesti měsících podílel na podpoře Ukrajiny i v dalších směrech. Již dříve zavedl po celé Ukrajině bezplatnou dopravu pro uprchlíky, lékaře i zdravotní sestry, ale také pracovníky místních úřadů a nevládních organizací.

Autor: Dagmar Lánská (Zdroj: Uber)

zpět na články

inzerce

nahoru