Otevřít menu
Doprava dnes
-

Uber se stal oficiálním partnerem varšavského letiště Frédérica Chopina

Uber, nejznámější aplikace propojující cestující s řidiči taxi, spojila síly s největším polským letištěm – Letištěm Frédérica Chopina. Co to znamená pro pasažéry letiště? Ti si mohou objednat jízdu přímo z příletové haly varšavského letiště.

15:03 / 18. srpna 2022
Uber se stal oficiálním partnerem varšavského letiště Frédérica Chopinai

Foto: Varšavské letiště Chopin (zdroj: wikipedie).

Aby byla objednávka pro cestující co nejvíce jednoduchá, vytvořil Uber speciální produkt dostupný přímo v aplikaci. Pro společnost představuje partnerství s varšavským letištěm výrazný milník a posílení postavení v rámci celé střední a východní Evropy. „Služby společnosti Uber jsou dostupné na více než 250 letištích po celém světě, těší nás tedy, že budou mít toto moderní technologické řešení k dispozici i pasažéři Letiště Frédérica Chopina,“ nezastírá nadšení regionální ředitel společnosti Uber pro střední a východní Evropu, Marcin Moczyróg.

Služeb společnosti Uber využívá v Polsku čím dál více lidí. Nastal tak další logický krok. „Intuitivní doprava z letiště je jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících celkovou spokojenost cestujících. Z našich průzkumů navíc vyplývá, že jízdu prostřednictvím služby Uber v Polsku preferují lidé třikrát častěji než skrze jakoukoliv jinou aplikaci tohoto druhu,“ prozrazuje Moczyróg.

Dostupnost vozidel v reálném čase

Sečteno podtrženo, pasažéři si mohou ihned po výstupu z letadla objednat jízdu nadstandardním vozem, který je vyzvedne přímo ve spodní části letiště, tedy v místě příletů. Z důvodu maximálního zkrácení čekací doby a zajištění optimální dostupnosti vozů využívá Uber při plánování kapacit tzv. prediktivní algoritmy. Tyto algoritmy jsou základem chytré technologie, která umožňuje přizpůsobit množství dostupných vozů tak, aby odpovídalo předpokládané poptávce právě přistávajících pasažérů.

Polsko přitom není zdaleka jedinou zemí střední Evropy, ve které se drží v oblíbenosti cestujících na prvním místě. Podle průzkumu Letiště Václava Havla je totiž první volbou také pro české uživatele, u kterých dosahuje dlouhodobě stabilního vysokého hodnocení. Důvody jsou přitom podobné jako v sousedním Polsku – předem daná cena, rychlé objednání, ale i vysoká kvalita samotných řidičů.

Uber je v letošním roce v oblasti navazování partnerství s letišti mimořádně úspěšný. K oficiální spolupráci s londýnským Heathrow, stockholmským letištěm Arlanda a letištěm Schiphol v Amsterdamu se totiž přidala i letiště v Madridu, Barceloně a Malaze. Varšava tak společnosti otevřela cestu také k příležitostem ve střední a východní Evropě. 

Bezpečnost především! 

Veškeré jízdy budou zajišťovat licencovaní taxi partneři, kteří musí pro přijetí na platformu Uber splňovat řadu požadavků. Pasažérům navíc Uber nabízí množství nástrojů k zajištění maximální bezpečnosti a transparentnosti:

  1. Kontrola jízdy: cestující má již před příjezdem vozu k dispozici veškeré potřebné informace jako je jméno a fotografie řidiče, model auta i číslo licence, každá jízda je navíc monitorovaná pomocí GPS. 
  2. Sdílení průběhu jízdy s důvěryhodnými kontakty: nástroje služby Uber umožňují uživatelům sdílet průběh celé své cesty až s pěti dalšími lidmi ze seznamu tzv. důvěryhodných kontaktů. Díky tomu mají jejich nejbližší vždy přehled o tom, v jakém voze a kde se cestující zrovna nachází.
  3. Bezpečnostní centrum: během každé jízdy mají cestující nepřetržitý přístup ke všem nástrojům bezpečnostního centra. Pomocí nouzového tlačítka mohou uživatelé sdílet svou jízdu, projít si bezpečnostní postupy a pokud to situace žádá, snadno zkontaktovat tísňovou linku.



Autor: Filip Červinka (Zdroj: TZ Uber)

zpět na články

inzerce

nahoru