Otevřít menu
Doprava dnes
-

Údržbové práce na silnicích s koncem prázdnin zvolní! Doprava bude plynulejší

Doprava na českých silnicích s koncem prázdnin tradičně houstne. Na přelomu srpna a září proto nebude Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dělat na silnicích ve své správě žádné údržbové práce, které by si vyžádaly snížení počtu jízdní pruhů. Doprava by tak měla být značně plynulejší.

21:19 / 29. srpna 2022
Údržbové práce na silnicích s koncem prázdnin zvolní! Doprava bude plynulejšíi

Foto: Ilustrační foto údržbového vozu sekající trávník u silnice (zdroj: Vysočina news).

Omezení činnosti údržby je stanoveno na následující dny. V úterý 30. srpna se činnosti na silnicích omezí od 13:00 do 21:00. Ve středu 31. srpna je čas omezení údržeb stanoven již na 8. hodinu ranní do 21:00. To samé bude platit i o víkendu 3. – 4. září. Opatření se nevztahuje na dlouhodobé uzavírky a na havarijní zajištění dopravních nehod.

Omezením údržby silnic však nekončí nepřetržitý monitoring dopravní situace! Dálniční úseky jsou pod zesíleným dohledem správce komunikace a posádek Asistence ŘSD ČR. V neustálé pohotovosti budou také připraveny odtahové služby, aby mohly v případě dopravní nehody ihned zasáhnout.

Dojezdový čas asistenčních služeb do 20 minut

Řidiči mohou neustále využít před jízdou stránky www.dopravniinfo.cz, kde jsou nonstop dostupné aktuální dopravní informace. K dispozici je pro řidiče i bezplatná dálniční asistenční služba. Zajišťují ji pracovníci ŘSD a funguje 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, 365 dní v roce. 

Řidiči se na asistenční službu mohou obrátit z v případě jakýchkoliv potíží, příjezd vozidla i zásah na místě, kterým bude zajištěna plynulost a bezpečnost provozu, je zcela zdarma. Dojezdový čas je do zhruba 20 minut. Řidiči se mohou na asistenční službu obrátit také s dotazem na aktuální dopravní situaci. Kontakt - 800 280 281.

 

 

Autor: Filip Červinka.

zpět na články

inzerce

nahoru