Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ukrajinští uprchlíci dostanou od MHD Kladno průkazy pro jízdu zdarma

Provozovatel městské hromadné dopravy Kladno začne v pátek vydávat ukrajinským uprchlíkům průkazy pro jízdu zdarma. Od poloviny dubna se jím v Kladně budou muset prokazovat, uvedl dnes v tiskové zprávě Ludomír Landa z ČSAD MHD Kladno. 

16:11 / 31. března 2022
Ukrajinští uprchlíci dostanou od MHD Kladno průkazy pro jízdu zdarmai

Foto: Omnibus.

Dosud platí, že od konce února mají Ukrajinci cestování veřejnou dopravou ve Středočeském kraji zdarma, jde o rozhodnutí krajské rady. Průkazky označované jako typ U budou vystavovat všechny informační kanceláře ČSAD MHD Kladno. „Nárok na průkaz vzniká předložením víza strpění nebo cestovního pasu s vyznačeným vízem pro strpění s datem vystavení po 23. únoru 2022,“ informoval Landa.

Všechny děti do šesti let budou mít jízdné zdarma. „Dětem od šesti let věku bude vystaven průkaz po předložení požadovaných dokladů nebo dokladů právního zástupce či doprovázející osoby s nárokem na průkazku typ U,“ doplnil Landa.

Povinnost prokázat v autobusu nárok na bezplatnou přepravu průkazem typ U vznikne v Kladně 15.dubna. V Kladně bylo k dnešku podle údajů Ministerstva vnitra registrováno téměř 1500 ukrajinských uprchlíků.

 

Publikoval: Bc. Filip Červinka (Zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru