Otevřít menu
Doprava dnes
-

Úsek D35 Vysoké Mýto - Džbánov hledá svého zhotovitele

Krok po kroku k realizaci. Na dálnici D35 se na konci loňského roku otevřel další úsek mezi Časy a Ostrovem, všichni však již vyhlíží realizaci úseků dalších. Posun nyní přišel na části Vysoké Mýto - Džbánov, na kterou nyní zahájilo Ředitelství silnic a dálnic soutěž na zhotovitele.

14:19 / 3. ledna 2023
Úsek D35 Vysoké Mýto - Džbánov hledá svého zhotovitelei

Foto: ŘSD

Soutěž na tuto část dálnice ŘSD zahájilo vloni v říjnu. Za předpokládaných 2,524 miliardy korun bez daně z přidané hodnoty chce postavit 11,8 kilometrů komunikace, 12 mostních objektů a dva ekodukty, mimoúrovňovou křižovatku u Opatovce a 4444 metrů protihlukových stěn. Do provozu by měl úsek jít v roce 2026.

Pokračuje také výběrové řízení na zhotovitele tunelu Homole, který byl kvůli technické náročnosti vyčleněn jako samostatná stavba z úseku Ostrov - Vysoké Mýto. Stavět by se mohl začít příští rok a sloužit by měl také od roku 2026.

Koncem loňského roku ŘSD zahájilo soutěž na zhotovitele úseku D35 Vysoké Mýto - Džbánov. "Předpokládaná hodnota zakázky je 2,524 miliardy korun bez DPH. Stavba délky 5,95 kilometru má stavební povolení v právní moci a je vykoupeno přes 90 procent pozemků trvalého záboru. Probíhá archeologický průzkum," uvedl Mátl.

Autor: Karel Geba (čerpáno z ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru