Otevřít menu
Doprava dnes
-

Už je jasno o budoucnosti mostů u Kfel! ŘSD chce na podzim vyhlásit nové výběrové řízení

Silničáři z ŘSD už ví, co z nedokončenými opravami mostu u Kfel. ŘSD chystá vyhlásit nové výběrové řízení na dokončení díla. Obec Kfely by se tak měla dočkat nových mostů. Stavební práce na hlavním silničním spojení mezi Karlovými Vary a Plzní byly zastaveny v srpnu. Během projektu se totiž zhotovitel Raeder & Falge s.r.o. dostal do insolvence.

5:10 / 8. září 2022
Už je jasno o budoucnosti mostů u Kfel! ŘSD chce na podzim vyhlásit nové výběrové řízeníi

Foto: Most u obce Kfely. Zdroj fotky: ŘSD.

V říjnu letošního roku bychom mohli zahájit výběrové řízení

Společnost Raeder & Falge s.r.o. (nyní RAF STAVBY – pozn. red.) přestala pokračovat na opravách mostu na začátku srpna. Stihlo se provést bourání nad nosnou konstrukcí a na základech obou mostů. Bývalý zhotovitel sliboval dokončit rekonstrukci do letošního podzimu. Původní náklady byly vyčísleny na 54 milionů Kč bez DPH. V pracích se však nepokračuje.

„V říjnu letošního roku bychom mohli zahájit výběrové řízení, takže na přelomu roku bychom mohli mít nového zhotovitele, který může s přípravou a demoličními pracemi začít už v zimním období. To hlavní se bude dít v nové stavební sezoně, čili od měsíce dubna. Odhad té realizace je půl roku,“ uvedl ředitel karlovarské správy ŘSD Lukáš Hnízdil.

U mostů dojde před zimou ke konzervaci, aby do nich netekla voda. Most ze směru od Karlových Varů je v natolik špatném stavu, že se ŘSD bude ještě rozhodovat, zda jej opravit nebo postavit nový. „Náklady na oba mosty se navýší i kvůli růstu cen stavebních materiálů,“ řekl Jan Rýdl z ŘSD. Ten poté dodal, že by se novým mostem mohla prodloužit jeho životnost a snížila by se údržba.

Aktuálně je v oblasti vedena náhradní trasa pro automobily do 3,5 tuny. Provoz stále řídí semafory. Vozidla nad 3,5 tuny jsou odkloněna přes Bochov zpět do Toužimi. V zimním období ale ŘSD dočasný úsek rozšíří tak, aby byl průjezdný pro všechna vozidla i pro zimní údržbu.

Autor: Karel Geba (Zdroj: ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru