Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Brně proběhne první celorepublikové setkání fanoušků MHD

Ve druhé polovině září se v Brně uskuteční setkání fanoušků městské hromadné dopravy. Akce s názvem ŠOTODAYS 2023 proběhne pod záštitou SDP ČR ve spolupráci s 11 dopravními podniky.

14:39 / 30. srpna 2023
V Brně proběhne první celorepublikové setkání fanoušků MHDi

Foto: V Brně se uskuteční historicky první akce tohoto formátu. Zdroj: SDP ČR

23. září 2023 se v Brně koná historicky první celorepublikové setkání všech fanoušků městské hromadné dopravy, tzv. šotoušů. Akce ŠOTODAYS 2023 nabídne přehlídku autobusů z jedenácti českých měst. Událost totiž proběhne ve spolupráci s dopravními podniky z Brna, Českých Budějovic, Jihlavy, Karlových Varů, Olomouce, Opavy, Ostravy, Pardubic, Plzně, Prahy a Dopravní společnost Zlín-Otrokovice. Ze všech koutů České republiky se tak do Brna sjedou vozy různých výrobců, délek i výšek.

Autobusy budou v dopoledních hodinách vystaveny k prohlédnutí na Výstavišti Brno. Následně se vozidla vydají na „Barevnou jízdu“ po Brně a poté budou fungovat na speciální „Barevné lince“. Pro fanoušky MHD je pak připraven program ve Vozovně Pisárky, kde bude nachystána akce Šotodays Afterparty s Vaškem Koptou, hercem a moderátorem, ale také milovníkem vozů MHD. Jedním z hostů ŠOTODAYS 2023 bude i Karolína „Tramvajačka“ Hubková, jíž nedávno vyšla kniha Deník tramvajačky.

„Ve Sdružení dopravních podniků přemýšlíme o všech cílových skupinách, se kterými komunikujeme, a nadšenci do MHD, šotouši, jsou jednou z nich. Oni sami pořádají nejrůznější setkání nebo si objednávají speciální jízdy vozů MHD. Napadlo nás, že bychom se mohli spojit napříč republikou a uspořádat takové setkání ve větším měřítku a pod záštitou oficiálních institucí. Osobně jsem rád, že se nultý ročník Šotodays koná právě v Brně a věřím, že vytvoříme novou tradici,“ sdělil Miloš Havránek, místopředseda SDP ČR a generální ředitel Dopravního podniku města Brna.

Hlavním partnerem Šotodays 2023 je výrobce autobusů společnost SOR Libchavy. Registraci na Šotodays Afterparty naleznou zájemci o akci na webových stránkách SDP ČR. Vstup je zdarma, kapacita je ovšem omezená, a to počtem 250 osob.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: SDP ČR)

zpět na články

inzerce

nahoru