Otevřít menu
Doprava dnes
-

V centru Olomouce si řidiči od května připlatí za krátkodobé parkování

Od pondělí 2. května zaplatí řidiči v centru Olomouce za krátkodobé parkování víc peněz. V pěší zóně cena hodiny parkování vzroste z 30 na 100 korun. Ve zbývající části historického centra města se zvýší o deset korun, tedy na 40 korun. Zdražení krátkodobého parkovného schválila městská rada. ČTK to dnes řekla Radka Štědrá, mluvčí radnice.

20:54 / 1. dubna 2022
V centru Olomouce si řidiči od května připlatí za krátkodobé parkování i

Foto: Deník / Eva Minárová

Pro parkování v centru Olomouce platila dosud jedna cena. Od května ale budou zřízena dvě pásma oddělující pěší zónu a zbývající část centra města. "Ceny se mění pouze pro návštěvníky využívající možnost krátkodobého parkování v historickém centru Olomouce. Dlouhodobé parkování nebude touto změnou nijak zasaženo. Ceny parkovacích karet pro rezidenty a abonenty zůstanou i nadále na současné úrovni," vysvětlil Martin Luňáček z útvaru hlavního architekta magistrátu.

Všechny tři možnosti úhrady poplatků za krátkodobé parkování zůstávají v platnosti. Řidiči budou moci stále platit u parkovacích automatů pomocí SMS nebo prostřednictví webové aplikace. " V parkovacích automatech a prostřednictvím webové aplikace bude nadále možné platit po první zaplacené hodině kratší časové úseky. A to nově už po 15 minutách," sdělila Štědrá.

Poslední výraznou změnou je prodloužení doby placeného stání. Nyní řidiči platí za parkování v centru Olomouce ve všední dny od 09:00 do 18:00, nově se tento interval o hodinu prodlouží. "Platit se bude už od 08:00," doplnila informaci Štědrá.

                                                                                                                 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru