Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Českých Budějovicích probíhá rekonstrukce Strakonické ulice

Jihočeský kraj zahájil rekonstrukci komunikace Strakonická v Českých Budějovicích. Oprava silnice proběhne od konce kruhové křižovatky s ulicí Husova až po sjezdy na silnice I. třídy I/20 a I/3.

17:03 / 11. července 2023
V Českých Budějovicích probíhá rekonstrukce Strakonické ulice i

Foto: V Českých Budějovicích začala rekonstrukce jedné z nejvytíženějších komunikací. Zdroj: Jihočeský kraj

Od 10. července do 20. srpna 2023 probíhá rekonstrukce ulice Strakonická v Českých Budějovicích v délce 345 metrů. Oprava se týká úseku od konce kruhové křižovatky s ulicí Husova až po sjezdy na silnice I. třídy I/20 a I/3. Stavební práce zahrnují rozšíření stávajících autobusových zálivů pro dva kloubové autobusy a prodloužení nástupiště. Dojde i k nasvětlení stávajícího přechodu pro chodce.

Ulice Strakonická patří mezi nejvytíženější komunikace ve městě. Z tohoto důvodu jsou stavební práce rozděleny do čtyř etap a to tak, aby vždy byla zajištěna dopravní obslužnost území alespoň jedním jízdním pruhem v každém směru jízdy.

Jednotlivé etapy rekonstrukce

Nynější první etapa rekonstrukce (10. 7.–6. 8.) je zaměřena na práce v pravých jízdních pruzích, na autobusových zastávkách a okolí. Opravy komunikace s sebou přinesou i přesunutí autobusové zastávky a vybudování provizorních chodníků.

V rámci druhé etapy (31. 7.–6. 8.) budou i nadále probíhat stavební práce v pravých jízdních pruzích, na autobusových zastávkách a také u napojení na silnice I/3 a I/20.

Ve třetí etapě (7.–13. 8.) se uskuteční práce před okružní křižovatkou a budou probíhat v pravém jízdním pruhu. Rozšířené autobusové zastávky již budou v provozu.

V poslední etapě (14.–20. 8.) se pak stavební práce přesunou před okružní křižovatku a budou probíhat v levém jízdním pruhu. I v tomto případě budou rozšířené autobusové zastávky již v provozu.

Zhotovitelem rekonstrukce je firma STRABAG Silnice a.s., Praha. Projekt vyjde Jihočeský kraj na 14,2 milionu Kč. Spoluinvestorem stavby je Statutární město České Budějovice, jež bude financovat opravu ulice Boreckého, přisvětlení přechodu pro chodce a světelné signalizační zařízení

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: Jihočeský kraj)

V Českých Budějovicích probíhá rekonstrukce Strakonické ulice Foto: Provizorní autobusové zastávky vč. chodníků v 1. etapě rekonstrukce. Zdroj: Jihočeský kraj.
zpět na články

inzerce

nahoru