Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Chebu byla zahájena stavba nové okružní křižovatky

Ve městě Cheb začala přestavba křižovatky. V místě odbočky na obec Podhrad vznikne okružní křižovatka, jejímž cílem je zvýšení kapacity s ohledem na další rozvoj dopravy v přilehlém území. Stavební práce potrvají do listopadu tohoto roku.

15:41 / 10. května 2023
V Chebu byla zahájena stavba nové okružní křižovatkyi

Foto: Stávající křižovatka v Chebu – odbočka na Podhrad se změní na okružní. Zdroj: pixabay.com

V Chebu byla zahájena stavba nové okružní křižovatky. Projekt počítá s celkovou přestavbou stávající křižovatky v Chebu – odbočka na obec Podhrad.

Nová okružní křižovatka bude jednopruhová se čtyřmi rameny. V rámci stavebních prací dojde i na provedení odvodnění zpevněných ploch, přestavbu propustku pod silnicí či provedení přeložky inženýrských sítí. Projekt zahrnuje také demolici dvou přilehlých objektů. Realizace nové křižovatky dále předpokládá vybudování dělících ostrůvků v místech pro přecházení a osazení silnice novým dopravním značením.

Účelem stavby je zvýšení bezpečnosti provozu a kapacity modernizované křižovatky v extravilánu na silnici II/214 a silnici III/214 8.

Ke stavebním úpravám dochází za částečného omezení provozu, jenž bude v několika etapách stavby řízen semafory. Nová okružní křižovatka by měla být dokončena v listopadu letošního roku.

Akce je podpořena příspěvkem z Evropské unie v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Celkové finanční náklady jsou odhadovány na 21,6 milionů Kč. Předpokládaná cena na základě zadávacího řízení byla však vyšší zhruba o 5 milionů Kč. Stavební práce realizuje firma Algon a.s.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: Karlovarský kraj)

zpět na články

inzerce

nahoru