Otevřít menu
Doprava dnes
-

V Kájově vznikne nová protihluková stěna

Od pondělí 13. února 2023 se řidiči projíždějící Kájovem na Českokrumlovsku setkají s omezením provozu na silnici I/39. Tento týden se na tamní silnici budou provádět práce na úpravě protihlukové stěny kopírující hlavní silnici.

13:07 / 14. února 2023
V Kájově vznikne nová protihluková stěnai

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ŘSD.

„Technický stav stávající protihlukové stěny je vyhovující. Nicméně na základě výsledků provedených měření už nesplňuje hygienické limity KHS a hluková zátěž z automobilové silniční dopravy je v měřeném úseku nadlimitní. Z toho důvodu bude na místě provedena výměna stávající stěny za novou. Současně dojde k jejímu prodloužení o zhruba 120 m a také k jejímu navýšení o zhruba 0,5 m. Součástí této stavby je také odstranění a výstavba nové římsy na mostě přes říčku Polečnici, která bude také po celé délce mostu nově osazena průhlednou protihlukovou stěnou,“ řekl Adam Koloušek z týmu komunikace ŘSD a dodal: „Zmíněné stavební úpravy si vyžádají částečnou uzavírku silnice I/39, kdy se v řešeném úseku bude jezdit jedním jízdním pruhem kyvadlově.“

Pro Ředitelství silnic a dálnic provede stavební úpravy společnost STRABAG a.s., která uspěla ve výběrovém řízení s cenou realizace stavby ve výši 13,5 mil. Kč bez DPH. K úplnému dokončení stavebních prací by pak mělo dojít v druhé polovině května.

Publikoval: Richard Mrkvička (Zdroj: ŘSD)

zpět na články

inzerce

nahoru